GSS için SGK Prim Borcu Yasal Takip Mesajları Gönderdi

GSS için SGK Prim Borcu Yasal Takip Mesajları Gönderdi
SGK, GSS için prim borcu olan vatandaşlara mesaj göndererek ödeme yapılması gerektiğini duyurdu. İşte konuyla ilgili detaylar.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz gün Türkiye’deki milyonlarca vatandaşa Genel Sağlık Sigortası (GSS) mesajı gönderdi. GSS prim borçları bulunan vatandaşlara ödeme çağrısı yapan SGK, ödeme yapılmaması takibinde yasal takip başlatılacağını söyledi. Bu mesaj sonrasında milyonlarca kişi e-devlet girişi yaparak GSS prim borcu sorgulaması yapmaya başladı. Herkesin aklındaki soru ise ödenemeyen GSS primleri için takip nasıl yapılacak?

5 Milyon Vatandaşın GSS Borcu Var

Türkiye’de yürürlüğe giren uygulama sonrasında GSS prim borçları artmaya başladı. yapılan son resmi açıklamaya göre Türkiye’de GSS borcu bulunan vatandaş sayısı 5 milyonu aştı. "Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız.” denilerek gönderilen mesaj 5 milyon kişiye iletildi.

İşsiz durumda olan vatandaşlar için ortaya çıkan bu borçlanmalar, resmi olarak çalışmaya başlandığı takdirde sona eriyor. Önceki yıllarda GSS affı yapılmış olsa da şu anda Türkiye gündeminde herhangi af bulunmuyor. Milyonlarca kişinin borçlandığını dahi fark etmediği GSS’de bazı dolandırıcılık çalışmaları da başlamış durumda. SGK açıklamasında ise borçların sadece resmi kanallar üzerinden ödenebileceği, IBAN’a ödeme yapılması gibi bir durumun bulunmadığı ifade edildi.