Borsa Neden Düşüyor?

Borsa Neden Düşüyor?
Borsa bugünü -190 puan kayıp ile 9.443,30’da kapattı. Peki borsa neden düşüyor? Eylül ayı düşüşünün nedenleri ne?

11 Eylül’de düşüş eğiliminde olan BIST 100 endeksinde kapanış itibariyle kayıp daha da arttı. Öğle saatlerinde 9.598,67 puanda olan endeks, gün sonunda 9.443,30 puana kadar geriledi. Yaşanan bu durum sonrasında borsa neden düştü soruları ve tartışmaları da gündeme geldi. Dünkü gün sonunda ise borsa yüzde 0,78 düşüşle 9.624 seviyelerinde kapanış yapmıştı.

Bugün En Çok Yükselen Hisseler

Bugün gün boyunca yapılan işlemler sonucunda en çok yükselen hisseler BRSAN, BRYAT, ARDYZ, KOZAA ve ECZYT oldu. REEDR ve CCOLA gibi hisselerdeki kayıpların devam etmesi ise dikkat çekti. BIMAS, SAHOL, THYAO, ASELS ve MGROS gibi şirketlerde yüksek orandaki para girişi de yine kayda değer gelişmeler arasında yer aldı.

Borsa Neden Düşüyor?

Borsa neden düşüyor sorusunu yanıtlayan uzmanlar ise iç piyasalardaki sıkı para politikasına dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan yeni ekonomi programı kapsamında sıkı para politikasına geçilmesi, borsa ve ekonomilerde ciddi bir baskı yarattı. Ayrıca yüksek faiz nedeniyle şirketlerin finansman maliyetlerinin artması da yine borsadaki kaybın en önemli göstergeleri arasında yer aldı.