Kent Lokantalarında Yeni Dönem Başlıyor!

Kent Lokantalarında Yeni Dönem Başlıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kent Lokantaları projesinde yeni döneme geçiliyor. İşte detaylar.

Uygun ve sağlıklı yemek seçenekleriyle kısa sürede Türkiye’de popüler hale gelen Kent Lokantaları 49 şubeye ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan ilk adımın ardından Balıkesir ve Bursa gibi pek çok bölgede hizmete giren Kent Lokantaları’nda yeni bir proje daha hayata geçiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açılışına katıldığı Bandırma Belediyesi Kent Lokantası’nda yeni projeyi de CHP lideri paylaştı.

Kent Lokantalarında Askıda Yemek Dönemi

49. Kent Lokantası açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, tüm kent lokantalarında geçerli olacak şekilde askıda yemek uygulamasının başlayacağını söyledi. Cep telefonları üzerinden mesaj atarak vatandaşların destek verebileceğini belirten Başkan Özel, ortalama 50 TL gibi bir fiyat ile menü olarak yemeklerin yenebileceğini söyledi.

kent-lokantalari.jpg

Askıda Yemek Dönemi

Özgür Özel “Cebinde parası olan, burada yemek yer, hesabını öderken ya da buradan geçer, girer hiç yemek yemeden günün herhangi bir saatinde, ‘Ben 200 lira veriyorum, dört yoksula yemek vermek istiyorum, askıya as’ dendiğinde, fiş alınacak, oraya dört yemek asılacak. Vatandaş geldiğinde münasip bir dille, kendisine zaten gelir durumunu gösteren kartlar veriliyor. Askıdan yemek yemeye hakkı olduğunu gören zor durumdaki vatandaş, hiç kimse fark etmeden sanki kredi kartıyla ödüyormuş gibi buradan ücretsiz yemeğini alacak.”diyerek yeni sistemi anlatırken vatandaşlara da destek çağrısı yaptı.