7 Bin TL Üzeri Alışverişlere Nakit Yasağı Geldi

7 Bin TL Üzeri Alışverişlere Nakit Yasağı Geldi
Türkiye’de 7 bin TL üzerindeki alışverişler için nakit yasağı getirildiği duyuruldu. İşte konuyla ilgili detaylar.

Resmi Gazete’nin yeni sayısında alışverişlerle ilgili yeni düzenlemelere yer verildi. 7 bin TL ve üzerindeki alışverişlerde artık nakit kullanılmayacak. Sadece kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecek ödemelerde herhangi bir şekilde nakit kullanımı olmayacak. Herhangi bir ihlalde bulunanlar için ise cezai işlem uygulanacak.

Yeni Düzenleme Neler İçeriyor?

Yeni düzenlemede 7 bin TL ve üzerindeki harcamalar kapsam dahilinde tutulmuş durumda. Banka kartı ya da kredi kartı dışında herhangi bir şekilde işlem yapılmasına izin verilmeyecek. Ödemeler için mükellef olmayan için de herhangi bir muafiyet olmayacak. Tüm ödemelerde yeni düzenleme geçerli olacak. Kurallara uymayanlar için hem alıcı hem de satıcı için ayrı cezai işlem uygulanacak.

Banka Kartı ve Kredi Kartı Kullanmayanlar Ne Yapacak?

Banka kartı ya da kredi kartı kullanmayanlar için ise ödemeler banka şubeleri aracılığı ile yapılacak. Kişiler, satıcının IBAN adresine banka şubesine giderek ödemeyi aktaracak ve işlemler gerçekleştirilecek. Para transferlerinde işlemle ilgili detaylı bilgiler de açıklama bölümünde yazılacak.