Fiat’ın Sevimli Modeli Artık Üretilmeyecek!

Fiat’ın Sevimli Modeli Artık Üretilmeyecek!
Fiat aldığı yeni karar ile popüler sevimli modelinin üretimini durdurdu. Artık Fiat’ın ikonik modeli Panda üretilmeyecek.

Son dönemlerde dar boğazdan geçen otomotiv sektöründe şirketler de radikal kararlar almaya başladı. Konuyla ilgili yeni gelişme Fiat cephesinde ortaya çıkarken Fiat radikal bir karar aldığını duyurdu.

Fiat Panda İçin Kritik Karar Açıklandı

Son dönemlerde pek çok markanın iflasın eşiğinde olduğu ve ekonomik yönden sıkıntı yaşadığı biliniyor. Üstelik uzmanlara göre bu durumun etkileri 2025 ve 2026 yıllarında çok daha derinden hissedilecek. Otomotiv sektöründe ise çok tutmayan ya da düşük satış rakamlarında olan araçlar için üretim kararları yeniden gözden geçiriliyor. Bu kapsam dahilinde Stellantis tarafından yapılan açıklamalarda şirketin Panda üretimini askıya aldığı belirtildi. İtalya’daki zorlu pazar koşulları nedeniyle bu yönde karar alındığı belirtildi.

fiat.jpg

Resmi açıklama düşen talep ve artan rekabete vurgu yapıldı. 1 Kasım 2024’e kadar üretimi tamamen duracak Panda için ilerleyen dönemlerde nasıl bir karar alınacağı bilinmiyor. Torino’daki Mirafiori fabrikasında üretiminin yapıldığı Panda yerine şirket Fiat 500e gibi modellere yönelecek. Aynı fabrikada Maserati de üretiliyordu.

Fiat Panda Satışları Düşüyor

Fiat Panda modelinde son dönemlerde rakamlar giderek düşmeye başlamıştı. Eylül 2024 itibariyle 7 bin 39 Fiat Panda satışı yaparken 2023 yılında 9 bin 458 araç satılmıştı. Keskin bir şekilde düşen satışlar sonrasında Fiat Panda için radikal karar alınması da kaçınılmaz oldu.