Altın Fiyatlarına Karşı İslam Memiş’ten Uyarı

Altın Fiyatlarına Karşı İslam Memiş’ten Uyarı
Altın fiyatları için uzman isim İslam Memiş’ten uyarı geldi. İşte uzman ismin yaptığı açıklamalar…

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Düşüşe geçen fiyatlar bu seviyelerde tutunamazken önemli uyarı finans analisti İslam Memiş’ten geldi. Altın fiyatları için yaptığı değerlendirmede 2025 sonuna yönelik tahminlerini açıklayan Memiş, bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

Gram Altında Çarpıcı Yıl Sonu Tahmini

Gram altının 2025 yılına kadar 4500 TL seviyelerine ulaşabileceğini aktaran uzman isim, bu uyarısı ile dikkatleri üzerine çekti. Savaşta kritik isimlerin öldürülmesi, İsrail’in saldırılarına devam etmesi nedeniyle yükselişe geçen altın için yükselişin devam edeceğini söyleyen uzman isim, bu açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından altın ve gümüşün yükselişe geçtiğini hatırlatan uzman isim, gümüş ve altının güvenli liman olduğunu ve bu durumun devam edeceğinin altını çizdi. Bu kapsamda gümüş en yüksek seviye ons başına 37,87 dolara yükseldi. Altın fiyatlarının yükseleceğini belirten İslam Memiş, gümüş için de benzer bir yükseliş bekliyor.

İslam Memiş’in gümüş tahmininde ise 2025 yılı itibariyle gram fiyatı 50 TL oldu. Ons fiyatı için tahmin ise 45 dolar. Memiş, "Bu en mütevazı tahminlerim, zirveler geldikçe yukarı yönlü revizeler yapacağım. Altın-gümüş rasyosu 80.73’e kadar geriledi. Geçen ay 81 seviyesindeyken altınları gümüşe çevirmiştik. Beklentimiz 72 seviyesine kadar inmesi." dedi.