Bakan Yerlikaya 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleriyle Buluştu

Bakan Yerlikaya 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleriyle Buluştu
Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz gazileri ve şehit aileleriyle buluştuğu programda, “Kalbi, ruhu ve aklı satılmış FETÖ’cü alçakların şehit ettiği 252 kahramanımızı unutturmayacağız” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebi ile Polis Müzesi Demet Sezen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda, 15 Temmuz gazileri ve şehit aileleriyle buluştu.

Programda ailelere seslenen Bakan Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Bundan tam 8 yıl önce, devletimize, bağımsızlığımıza ve milli irademize kasteden bir ihanet örgütünün alçakça kalkışmasına beraberce şahit olduk. Ancak o hainlerin karşısında elinde bayrağı, kucağında yavrusu, yanında evladıyla meydanlara koşan koca yürekler vardı. O koca yürekler ki, çıplak elleriyle tankları durdurmaya çalıştı. Uçakların kalkışını engellemek için tarlasındaki ekinini yaktı. ‘Öleceksek bir kere öleceğiz’ diyerek elinde al bayrağıyla şehadete koştu. O gece göğsümüzü kabartan, nice kahramanlık destanı yazıldı.”

15 Temmuz sorumlularına bedel ödetmeye devam edeceklerini belirten Bakan Yerlikaya, “Milletine pusu kuran, kalbi, ruhu ve aklı satılmış FETÖ’cü alçakların şehit ettiği 252 kahramanımızı nasıl unutabiliriz. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz hainleri affetmeyeceğiz. Nankörlerden yüz çevireceğiz. Hangi delikte, hangi kılıkta olurlarsa olsunlar, onları yaptıklarına pişman edeceğiz. Bu da bizim şehit ana babalarına, şehit evlatlarına, gazilerimize sözümüz olsun” ifadelerini kullandı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra dua edildi. Bakan Yerlikaya, açıklamalardan sonra ailelerle bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.