Lübnan: Biz Savaş İstemiyoruz Ama...

Lübnan: Biz Savaş İstemiyoruz Ama...
Lübnan tarafından savaş ve İsrail açıklaması yapıldı, “Biz savaş istemiyoruz ama İsrailliler Gazze’de olanları gerilimi tırmandırarak örtbas etmek istiyor” denildi.

Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, İsrail’in Golan Tepeleri’ne gerçekleştirdiği saldırıdan sonra Lübnan topraklarını hedef alacağına ilişkin yaptığı açıklamalara yönelik, “Biz savaş istemiyoruz ama İsrailliler Gazze’de olanları gerilimi tırmandırarak örtbas etmek istiyor” şeklinde konuştu.

Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, İsrail’in saldırı sebebi ile Lübnan topraklarını hedef alacağına ilişkin yaptığı açıklamaları yanıtladı.

Saab, Hizbullah’ın Majdal Shams’ı bombalamak gibi bir niyeti olmadığını belirterek, “Arabulucular bizimle sürekli temas halinde ve büyük bir gerginlikten kaçınmaya çalışıyorlar. Biz savaş istemiyoruz ama İsrailliler Gazze’de olanları gerginliği tırmandırarak örtbas etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

ABD elçisi Amos Hochstein’in Gazze’deki savaş sürerken cepheleri kontrol etmenin ne kadar zor olduğunun farkında olduğunu belirten Saab, “Lübnan birlik içindedir ve İsrail saldırılarını genişletmeye karar verirse daha da birlik olacaktır. İsrail tarafı, halkı kuzeydeki şehirlerine geri getirecek şeyin savaş olmadığını anlamalıdır. Eğer sivil kayıplar yaşanırsa ya da Beyrut ve banliyöleri hedef alınırsa, bunu ölçülü ve sınırlı bir yanıt olarak görmeyeceğiz” diye konuştu.