Dilruba Tahliye Edildi mi? Dilruba Son Dakika Gelişmesi

Dilruba Tahliye Edildi mi? Dilruba Son Dakika Gelişmesi
18 gündür tutuklu bulunan Dilruba Kayserioğlu için son dakika gelişmesi yaşandı. Dilruba tahliye edildi mi? Son durumu ne?

Sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle önce gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanarak cezaevine giren Dilruba Kayserioğlu’nun tutukluluğunun devam etmesi Türkiye’de büyük tepki çekiyordu. 18 günden beri cezaevinden çıkarılması adına yoğun bir girişimin bulunduğu Dilruba Kayserioğlu için son dakika gelişmesi yaşandı. Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile özel bir görüşme yapan Dilruba için Başkan Özel tepki çeken ifadeler kullanmıştı.

Özgür Özel’den Sert Çıkış

Dilruba Kayserioğlu ile görüştükten sonra basın açıklaması yapan Başkan Özel, yaşanan olayın baştan sona hukuksuz olduğuna vurgu yapmıştı. Özgür Özel yaptığı açıklamasında “Dilruba'nın tutukluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, despotsunuz demektir” demişti. Bu gelişmelerin ardından Dilruba için son dakika gelişmesi yaşandı.

Dilruba Tahliye Edildi mi?

Dilruba dün akşam geç saatlerde tahliye edildi. Gece 02.00-03.00 saatleri arasında cezaevinden tahliye edilen Dilruba’nın ailesinin dahi bu durumdan haberinin olmadığı ve gecenin geç saatinde bir kadının neden tahliye edildiği de sorgulanmaya başlandı. Tüm bunlarla birlikte Dilruba’nın tahliyesine yönelik gerekçeli karar da açıklanmadı.