İstanbul’da Taşınma Fiyatları Rekor Kırıyor!

İstanbul’da Taşınma Fiyatları Rekor Kırıyor!
İstanbul’da taşınmak isteyenler için fiyatlar rekor seviyelere ulaşmış durumda. Taşınanalar iki kez düşünüyor.

İstanbul’da ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar ya da kentsel dönüşüm gibi durumlar nedeniyle taşınma hareketliliği arttı. Ancak taşınmak isteyenleri kötü bir sürpriz bekliyor. Her alanda yaşanan zam ve artışlardan nakliye sektörü de etkilendi. İstanbul’da taşınmak isteyenler için fiyatlar 150 bin TL’ye kadar çıktı. Taşınmak isteyenler bu fiyatları görünce bir kez daha düşünmek zorunda kalıyor. Üstelik tek masraf nakliye değil.

İşte İstanbul’daki Taşınma Masrafları

İstanbul’da metrekare kira bedeli ortalaması 233 TL’ye ulaştı. 3+1 eve çıkmak isteyenler için ortalama kira 25 bin TL. Bu nedenle yeni bir eve taşınacaklar için doğal olarak peşin bir kira ödenmesi gerekiyor. Bu da haneye +25 bin TL’nin eklenmesine neden oluyor. Kira dışında taşınacaklar için 2 kira bedeline kadar depozito isteniyor. Bu nedenle de taşınma masraflarına +50 bin TL daha ekleniyor. Eğer komisyon varsa, opsiyonel olarak bir kira bedeli kadar da ek bir ödeme yapılması gerekiyor.

En çok masraflardan birisi de nakliye alanında yaşanıyor. 25 bin TL ile 50 bin TL arasında değişen rakamlarda mesafe uzaksa, daha fazla ödeme yapılması gerekiyor. Genellikle iki yakın ilçe arasında alınan bu ücretler, mesafe arttıkça yükseliyor. Bu da taşınma maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Boya tadilat, diğer gereksinimler gibi pek çok masrafın da taşınma sırasında karşılanması gerektiğinden dolayı taşınmak isteyenlerin en az 150 bin TL gibi bir parayı kenara ayırması gerekiyor.