Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak? Bolu Dağı Tüneli Trafik Durumu

Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak? Bolu Dağı Tüneli Trafik Durumu
Ulaşımda güvenli ve kısa sürede ulaşım sağlayan Bolu Dağı Tüneli bakıma alınmıştı. Peki, Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak? Bolu Dağı Tüneli trafik durumu…

Ankara ve İstanbul’u birbirine bağlayan Bolu Dağı Tüneli’nin açılması, trafiğin rahatlamasını ve ulaşım daha da kısa sürmesini sağlamıştı. Tünelde yapılan son kontroller sonrasında ise heyelan tehlikesine karşı tünel girişinin uzatılmasına karar verilmişti. Tünel uzatma çalışmalarının sürdüğü tünel için Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak sorusu da sürekli gündeme geliyor. Peki Bolu Dağı Tüneli’ndeki çalışmalarda son durum ne? Bolu Dağı Tüneli ne zaman trafiğe açılacak?

Bolu Dağı Tüneli Neden Kapalı?

Özellikle İstanbul ile Ankara arasında yolculuk yapacakları yakından ilgilendiren Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak sorusu için gözler hükümete çevrilmiş durumda. 2022 yılında meydana gelen heyecan sonrasında başlatılan çalışmalar ile tünel uzatılacak. 31 Temmuz’da başlanan çalışmalar hala devam ediyor. Yapılan açıklamalarda 50 günlük bir iş planının olduğu belirtilmiş, projenin Eylül itibariyle tamamlanacağı ifade edilmişti.

Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak?

Bolu Dağı Tüneli 19 Eylül 2024 itibariyle açılacak. Anadolu Otoyolu İstanbul istikametinde başlatılan tünel uzatma çalışmaları planlanan şekilde ilerlerse tünel 19 Eylül sonrasında trafiğe açılacak. Tünel için uzatma kararı alındığında Ankara yönündeki bölüm 90 metre uzatılmıştı. Diğer uç bölümün de uzatılması için işlemler tamamlandıktan sonra tüneldeki heyecan riski ortadan kaldırılmış olacak.