Elektrik Ve Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Elektrik Ve Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Türkiye’deki elektrik ve doğal gaz kullanımı için yeni döneme dair detayları paylaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bugün basın açıklaması yaparak yeni düzenlemeler ve merak edilen sorulara yönelik bilgiler paylaştı. Açıklamalarda en çok dikkat çeken detaylardan birisi elektrik ve doğal gaz faturaları oldu. Hükümetin elektrik ve doğal gaz faturalarında çok büyük destek sağladığını söyleyen Bakan Bayraktar, bundan sonraki süreçte yeni bir fatura modeli üzerinde çalışılacağını söyledi.

Elektrik Ve Doğal Gaz Faturalarında Hükümet Desteği Ne Kadar?

Resmi açıklamalara göre elektrik ve doğal gaz faturalarında hükümet desteği şu anda yüzde 60 oranında. 1000 TL’lik faturanın 600 lirası devlet tarafından karşılanıyor. Bu konuda yeni düzenleme yapılacağını söyleyen Bakan, gelir grubu yüksek tüketicilere maliyet esaslı bir faturalandırma yapılacağını, gelir grubu düşük olan vatandaşlara ise yüksek orandaki desteklerin yapılmaya devam edeceğini söyledi.

“Vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz. Destek mekanizmalarını doğru kurgulamamız gerekiyor. Hepimizin kullandığı doğalgaz ve elektrikte destek var. Maliyet esaslı yansıtmak daha doğru olur diye görüyoruz. İhtiyaç sahibi olanlara destekten istifade etmesini istiyoruz. İnşallah bu dönemde bu destekleri devam ettireceğiz.” diyerek yeni dönemde de desteklerin devam edeceğini belirten Bakan’ın açıklamalarında maliyet ve gelire göre bir düzenleme sinyallerini vermesi dikkat çekti. Yeni düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği ve detaylarının neler olacağı ise paylaşılmadı.