SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur? Eve İcra Gelir mi?

SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur? Eve İcra Gelir mi?
Son günlerin sıcak gündemi SGK GSS prim borcu. SGK GSS prim borcu ödenmezse ne olur? Eve icra gelir mi? İşte detaylar.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından milyonlarca vatandaşa Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu nedeniyle mesaj gönderildi. SGK GSS prim borcu olduğunu yeni öğrenen vatandaşların büyük bir bölümünün yüksek borcu bulunuyor. Bu durum nedeniyle de SGK GSS prim borcu ödenmediği takdirde nelerin olacağı, kişilerin neyle karşı karşıya kalacağı da merak ediliyor. Bu konuda uzmanlardan arka arkaya açıklamalar geldi.

SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur?

SGK GSS prim borçları, devlete olan bir borç olduğu için tahsili yapılacaktır. Ödenmediği dönemlerde faiz eklenecek borç daha da artacaktır. SGK tarafından yasal süreç başlatıldığında SGK tarafından ilk olarak uyarı yapılır. Tebligat gönderilmesinin ardından ise yasal takip işlemleri başlatılır.

GSS Borcundan İcra Gelir mi?

GSS borcu için icra yapılması yaygın bir durumdur. Hükümet milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir borç nedeniyle icra kararını uygulaması beklenmemektedir. Bu nedenle de önümüzdeki günlerde yapılacak düzenlemeler ve görüşmeler sonucunda GSS borcu olanlar için icra dışında ödeme yolları sunulması beklenmektedir.