Sokak Düğünleri Yasaklandı

Sokak Düğünleri Yasaklandı
Türkiye’de gelenek haline gelen sokak düğünleri için radikal bir karar alındı. Karara göre sokak düğünleri yapılamayacak.

Manisa Valiliği tarafından bugün alınan son dakika kararı tüm Türkiye’de gündem oldu. Manisa Valiliği açıklamasında sokak düğünlerinin yasaklandığı belirtildi. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler, sokakların kapatılması gibi olumsuzluklar nedeniyle Manisa il sınırları içerisinde sokak düğünlerinin yapılmasının yasaklandığı ve benzer düğün ve cemiyetler için izin verilmeyeceği belirtildi.

Sokak Düğünleri Hangi İllerde Yasaklandı?

Manisa Valiliği açıklaması sonrasında sokak düğünleri hangi illerde yasaklandı sorusu akıllara geldi. Ancak Manisa Valiliği dışında henüz başka iller için alınan bir karar bulunmuyor. Karar şehir merkezindeki tüm düğün ve törenleri kapsıyor. Ancak kırsal mahallelerde bu durum geçerli değil. Kırsal mahalle ve köylerde sokak düğünleri yapılabilecek.

Vatandaştan Sokak Düğünleri Şikayeti

Valilik açıklamasında sokak düğünleri nedeniyle çok sayıda olumsuzluğun yaşandığı, gürültü yaşandığı, ambulans ve itfaiyelerin sokaklara girişte zorluklar yaşandığı belirtildi. sokak düğünleri için alınan bu karar, Türkiye’nin diğer 80 ilinde de örnek teşkil edebilecek bir durumda. Açıklamaya göre sokak düğünleri yasağına uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun Gürültü başlıklı 36. maddesindeki hükümlerin uygulanacağı belirtildi.