Okullarda Çalışacak 30 Bin Temizlik Personeli Alınacak

Okullarda Çalışacak 30 Bin Temizlik Personeli Alınacak
Türkiye’de okullarda temizlik personeli olmadığı için yaşanan sorunlar gündem olmuştu. 30 bin temizlik personelinin alınacağı açıklandı. İşte detaylar.

Türkiye’de okulların başlamasının üzerinden 2 hafta geçti. Ancak devlet okullarında temizlik personelleri için düşük ücret ödenmesi nedeniyle kimse çalıştırılamadı. Gündeme gelen olaylar sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda görevlendirilmek üzere 30 bin temizlik personeli alımının yapılacağını duyurdu. Bu haber sonrasında durum sosyal medyada büyük tepki çekerken 2 haftadan beri pis okullarda ve tuvaletlerde eğitim almaya çalışan çocuklar için çözümün neden bulunmadığını sorguladı.

Okullara Neden Temizlik Görevlisi Alınmadı?

Okullarda istihdam edilecek temizlik görevlilerinin yapılan revize sonrasında alınamadığını söyleyen Bakan Tekin, sınırlı başvuru ve sistem nedeniyle böyle bir sorunun oluştuğunu söyledi. Okullarda 45 bine yakın kadrolu temizlik elemanı olduğu belirtilirken projede değişikliğe gidildiği ifade edildi. Haftada 5 gün tam zamanlı olarak değil, 3 gün part time olarak çalıştırılmak istenen 120 bin personel açığını olduğunu söyleyen Bakan Tekin, bu kadrolar için yüzde 25 oranında başvuru yapıldığını ifade etti.

Düşük ücret ve şartlar nedeniyle başvuruların yapılmaması, kontenjanların açık kalmasına neden oldu. Yaşanan sorunların giderilmesi adına Pazartesi 30 bin personel alımının yapılacağını ve tam zamanlı olarak 30 bin temizlik görevlisinin eksik okullarda göreve başlayacağını söyledi.