Aşırı Sıcak Hava Geliyor! Bu Tarihlere Dikkat!

Aşırı Sıcak Hava Geliyor! Bu Tarihlere Dikkat!
Türkiye’de düşen hava sıcaklıkları yeninde yükselecek. Aşırı sıcak havanın geldiğini belirten uzmanlar uyarı yaptı.

Geçtiğimiz hafta boyunca yağışlı ve soğuk geçen havalarda işler tersine dönüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaz sıcaklarının yeniden geri geleceğini söyledi

Eylül Yağmurları Yerini Sıcaklara Bırakacak

Eylül yağmurlarının etkisi altındaki Türkiye’de önümüzdeki dönemlerde sıcak hava etkisini gösterecek. Sağanak yağışlar nedeniyle taşkınların yaşandığı bir dönemde yağışlar sona erecek ve sıcaklıklar artacak. Orhan Şen’e göre sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Sosyal medya hesabından değerlendirmeler yapan Orhan Şen, “Yaz geri geliyor. Bugünden itibaren sıcaklıklar artmaya başlıyor. İç ve doğu bölgelerde ortalamanın altına inen sıcaklıklar üstüne çıkacak. Hafta sonu yurtta daha da artarak yaz değerlerine ulaşacak. Hafta sonu Aydın, Manisa, Muğla, Hatay, Adana'da aşırı sıcaklar etkili olacak.” diyerek duruma dikkat çekti. Yarından itibaren ülke genelinde yağışların çok az bir bölgede görüleceği, genel olarak sıcaklıkların arttırılacağı ifade edildi.

5 İlde Sıcaklık Artacak

Aşırı sıcak havalardan en çok etkilenecek iller Aydın, Manisa, Muğla, Hatay ve Adana olacak. Diğer bölgelerde de sıcaklıklar yüksek oranda artış kaydedecek.