Green Card Başvurusu Ne Zaman Yapılacak? İşte Tarihler!

Green Card Başvurusu Ne Zaman Yapılacak? İşte Tarihler!
Green Card başvurusu için geri sayım başladı. Peki, Green Card başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? İşte kritik tarihler…

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Green Card başvuruları için 2025 süreci başlıyor. Her yıl ekim ayı itibariyle başlatılan Green Card başvurularında ABD’de yaşama imkanı sunulması nedeniyle her yıl milyonlarca başvuru yapılıyor. Peki, Green Card başvuruları nasıl yapılıyor?

Green Card Başvuruları

Green Card başvuruları için tüm süreç https://dvprogram.state.gov/ internet adresinden yürütülüyor. Bu site üzerinden yayınlanan duyurular ve başvurular ile Green Card alma imkanına sahip olacak vatandaşlar, Türkiye dahil kapsam dahilindeki ülkelerden başvuru yapılması imkanı bulunuyor. Green Card başvurusu yapan ve başvurusu onaylanan kişiler, eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları ile ömür boyu ABD’de yaşama imkanı elde ediyor.

Green Card 2025 Başvuru Tarihleri

Green Card başvuru tarihleri ekim itibariyle başlayacak. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek başvurularda doldurulacak forma dikkat edilmesi gerekiyor. Formdaki tüm alanların eksiksiz ve doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. İstenen fotoğrafların dahi birebir ölçüsünde olması gerekiyor. Başvuru yapan kişiler, başvuru sonrasında konfirmasyon numarası alıyor. Bu numara takip ve sürecin devamı için önemli. Bu nedenle de Green Card başvurusu sonrasındaki konfirmasyon numarasının saklanması gerekiyor.

Kimler Green Card Alabilir?

Resmi mevzuata göre Green Card alacak kişiler şöyle;

  • 18 yaşından büyük olanlar
  • En az lise mezunu olanlar

Başvuruların ardından çekilişle kişiler belirleniyor. ABD vatandaşı olma, ömür boyu Amerika’da oturma ve çalışma iznine sahip olma gibi tüm imkanlar Green Card ile elde ediliyor.