Türkiye Kışa Teslim Olacak! Kar yağışı 10 Santimi Aşacak

Türkiye Kışa Teslim Olacak! Kar yağışı 10 Santimi Aşacak
Türkiye’de kış yavaş yavaş etkisini gösteriyor. Yapılan son değerlendirmede sıcaklık düşüşü olacağı ve kar yağışının 10 santimi aşacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmede Karadeniz kıyılarında hava şartlarının değişeceği, soğuk havanın ve yağışların hakim olacağı belirtildi. Bu açıklamaların ardından kapsamlı bir değerlendirme ise CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Orhan Şen, hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşeceğini ve kar yağışlarının devam edeceğini ifade etti. Orhan Şen’in yaptığı açıklamalarda en çok dikkat çeken ise kar yağışları oldu.

Kar Yağışları Başlıyor!

"Hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar olur" diyerek hem yer hem de tarih veren Orhan Şen, açıklaması ile dikkat çekti. Karadeniz kıyılarında, kuvvetli yağışların yaşanacağını da ifade eden Şen, bölgedeki vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Hafta sonunda yurdun pek çok bölgesinde yağışlar nedeniyle olumsuzluklar yaşanırken vatandaşların bu tür durumlara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Sıcaklıklar 5 Derece Düşecek

Türkiye’de hava sıcaklıklarının 5 dereye kadar düşeceğini ifade eden Orhan Şen, 10 santime varan kar nedeniyle Doğu bölgelerinde ulaşımda aksaklıkların yaşanabileceği ifade edildi. Tahminlere göre İstanbul’da 20 dereceye kadar gerileyecek hava sıcaklıkları İzmir’de 20, Ankara’da ise 21 derece seviyelerinde olacak.