Kamuda Servisler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Kamuda Servisler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?
Kamuda tasarruf kapsamında iptal edilen kamu servisleri için yeni açıklama yapıldı. Peki, kamu servisleri devam edecek mi? İptal kararı kesinleşti mi?

Türkiye’de kamuda çalışan binlerce kişi için servisler çok önemliydi. Ancak kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kararlarda kamu servislerinin iptali de yer aldı. Servislerin sözleşmeleri sona erdikten sonra yenilenmeyeceği belirtilirken bu kapsam dahilinde binlerce personelin işe gitmesi için farklı bir yol bulması gerekiyordu. Kamuda yeni araç satın alma ve kiralama işlemlerinin yapılmayacağının duyurulması ile Memur-Sen’den tepki gelmişti. Konuyla ilgili son durum ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından açıklandı. Kamuda servisler iptal edilecek mi? Son durum ne?

Kamuda Servisler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazının gönderildiği belirtildi. "Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme'den itibaren elde ettiğimiz servis hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde tasarruf tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti.” diyerek süreci paylaşan Ali Yalçın kazanılmış bir hakkın alınamayacağını ve kararın iptal edildiğini duyurdu.

“Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir." diyerek alınan kararı duyuran başkanın bu açıklamaları memurları sevindirdi.