81 İldeki Okullara Ders Saati Genelgesi Gönderildi

81 İldeki Okullara Ders Saati Genelgesi Gönderildi
Okullardaki saat uygulamasına yönelik 81 ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan genelge gönderildi. İşte konuyla ilgili detaylar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 il valiliklerine genelde gönderildi. Okul ve ders saati uygulaması başlığı ile yayınlanan genelgede ders saatleri için valiliklerin yetkili olduğu ve bu doğrultuda okul saatlerinin belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda her gün, gün doğumu ve batımı saatlerine yönelik toplumsal şartların gözetilmesi istenirken MEB’in genel bir okul saat uygulamasına gitmeyeceği de böylece görüldü.

Okul Saatlerinde Yetki Valiliklerin

Gönderilen genelde tüm yetkilerin valiliklerde olduğunun belirtilmesi dikkatlerden kaçmadı. Bu kapsamda valilikler okulların yanı sıra Devlet Memurları Kanunu kapsamında memurların da mesai saatlerinin valilikler tarafından belirlenebileceği ifade edildi.

Yaz saati uygulamasının devam edeceği Türkiye’de yeni genelge kapsamında son söz valiliklere bırakılmış durumda. Gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan yazı sonrasında valiliklerin konuyla ilgili resmi açıklamalar yapması bekleniyor.