Bakan Karaismailoğlu ilginç hız limiti açıklaması

Bakan Karaismailoğlu ilginç hız limiti açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1 Temmuz itibariyle bazı yollarda hız limitlerinin değiştirilmesine ilişkin konuştu. Karaismailoğlu, yolun kalitesi ve hız limitinin belirlenmesinin doğru orantılı olduğunu ifade ederek özel otoyollarda sınırı 140'a çıkardıklarını vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tershane İstanbul'da gerçekleştirilen özel yayında TRT Haber'e konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hız sınırının yükseltilmesine yönelik olarak yorumda bulunan Karaismailoğlu, yolun konforu ve kalitesinin hız limitini belirlediğini ifade ederek standartları yüksek otoyollarda, sınırı 140'a çıkardıklarını ifade etti.

Devlet otoyollarında hız limiti 130'a çıkarılırken özel otoyollarda ise140 olarak belirlenerek yeni kurallar yürürlüğe girmişti.

"YOLUN KONFORU HIZ LİMİTİNİ BELİRLER"

Bakan Karaismailoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye'de yatırımların yüzde 65'ini kara yoluna yaptık. Bizim 20 yıl sonraki problemi önceden düşündüğümüz için şu an rahatça araç sayısını kaldırabiliyoruz. 40 km olan hız sınırı 80'e çıktı. Kaliteli yollar sayesinde kazalar çok azaldı. Yolun konforu, kalitesi hız limitini belirler. Standartların yüksek olduğu yollarda sınırı 140 km'ye çıkardık. İhtiyaç olan bir şeyi yerine getirdik. Her gün trafikte hareketlilik artıyor."