Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal, muhbirlik iddiasıyla gündemde!

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal, muhbirlik iddiasıyla gündemde!
Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal'ın, mezun öğrencilerin bulunduğu bir WhatsApp grubunda muhbirlik yaptığı iddia edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Naci İnci tarafından atanan Genel Sekreter Hasan Fehmi Topal'ın adı çirkin bir olaya karıştı. İddiaya göre, Hasan Fehmi Topal, kendini "Ali Kemal" olarak tanıtarak Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının kurduğu WhatsApp grubunda muhbirlik yapıyor. İngiltere'deki mezunların WhatsApp grubuna İngiltere kodlu bir telefonla katılan Genel Sekreter hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

KENDİNİ “ALİ KEMAL” OLARAK TANITIYOR

Öte yandan, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Özgün Emre Koç, Twitter üzerinden Topal'ı şu sözlerle eleştirdi:

"Topal'ın bu çabası, akıllara geçmişindeki bir referansı getiriyor. Çünkü kendisi WikiLeaks'teki mesajlaşmalarda Berat Albayrak'a yönetici asistanı olarak tavsiye edilmiş. Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal, kendini 'Ali Kemal' diye tanıtıyor. İngiltere'deki Boğaziçi mezunlarının açtığı WhatsApp grubuna giriyor. Üstelik buna 10 Aralık 2021'den beri devam ediyor. Yakın zamana kadar gruba bir şey yazmayıp sadece takip ediyor. Soranlara kendisini 2002 Makine Mühendisliği mezunu olarak tanıtıyor. Veri güvenliği skandalı patlak verince yazışmalara başlıyor. Hocalar hakkında açık arıyor, agresif şekilde rektörlüğü savunuyor. Gruptaki mezunlardan İngiltere'deki şirketlerinin işleri için bilgi istediği ortaya çıkıyor. Boğaziçi’nde çıkan skandalla ilgili bir habere yayın yasağı gelince mezunlardan biri haberi grupta paylaşıyor. Hasan Fehmi Topal ise haberi paylaşan kişiyi, yaptığının suç olduğu yönünde üstü örtülü tehdit ediyor."

Koç, açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

“Özetle, Boğaziçi Üniversitesi genel sekreterliğini yapan şahıs, bir tür istihbaratçılık oynamaya, kendisini sahte kimlikle tanıtıp manipülasyon yapmaya çalışıyor. Mesajlarında sıklıkla 'algı yönetimi' ifadesini kullanmış. Çok severler.”