Gören gözlerine inanamadı! NASA, uzayın şimdiye dek çekilen en renkli ve derinlikli fotoğrafını paylaştı

Gören gözlerine inanamadı! NASA, uzayın şimdiye dek çekilen en renkli ve derinlikli fotoğrafını paylaştı
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği ilk renkli ve keskin fotoğrafı tüm dünyaya yayınladı. Görenler gözlerine inanamadı.

NASA, James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen en kaliteli uzay fotoğrafını sosyal medya üzerinden tüm dünya ile paylaştı. NASA'nın sosyal medya hesabından yayınlanan mesajda, "İşte evrenin bugüne kadarki en derin, en keskin kızılötesi görüntüsü: Webb'in ilk derin alanı" denildi.

Daha önce görülmemiş galaksilerin ortaya çıktığı fotoğrafta, bugüne kadar evrendeki galaksilere ilişkin çekilen en derin ve net fotoğraf olarak tarihe geçen görüntüler görenleri şaşkına uğrattı.

BIDEN AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait, uzayın derinliklerini gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobu çekilen fotoğraflardan birini Beyaz Saray'da kamuoyuna duyurdu.

Beyaz Saray'da düzenlenen törende NASA yetkilileri, Biden'a teleskopun çektiği ilk fotoğraf ayrıntıları sundu. Biden, burada yaptığı konuşmada, NASA'nın 12 Temmuz'da yapacağı detaylı fotoğraf ve veri paylaşımının tarihi nitelikte olacağının altını çizdi.

Söz konusu fotoğrafların ABD'nin gücünün parçası haline geleceğini savunan Biden, "Bu fotoğraflar tüm dünyaya Amerika'nın büyük şeyler yapabileceğini gösterecek ve özellikle Amerikalı çocuklara hiçbir şeyin bizim kapasitemizin üzerinde olmadığını anımsatacak." ifadelerini kullandı.