Irak'ta skandal hareket! Türk bayrağını ayaklar altına aldılar, tansiyon yükseldi

Irak'ta skandal hareket! Türk bayrağını ayaklar altına aldılar, tansiyon yükseldi
Dün Irak'ın Dohuk bölgesinde meydana gelen ve sivillerin hayatını kaybettiği saldırının TSK tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Türkiye ve Irak arasındaki gerilim artmaya devam ederken, Irak’ta dükkanların önüne Türk bayrağı serildiği ileri sürüldü. Dükkanlara gelenlerin ayağını Türk bayrağına silerek içeriye girdiği ifade edilirken bu durum tepkiye neden oldu.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Duhok'ta bir saldırı gerçekleştirilmişti. Yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi ölmüş, 23 kişi ise yaralı olarak kurtulmuştu. Iraklı yetkililer bu saldırıdan TSK'nın sorumlu olduğunu iddia etmişti. Ankara, saldırıyı bölgedeki terör örgütlerinin yaptığını açıklarken Irak, Türkiye'yi hedef almaya devam etmişti.

Olayın ardından bölgede Türk halkına hakaret ederek protestolar düzenlenmeye başladı. Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türk Kültür Merkezi'ndeki Türk bayrağının indirilmesinin ardından tepkilere neden olan bir gelişme daha yaşandı.

Irak'ta dükkanların önüne Türk bayrağı serildiği ve gelenlerin ayaklarını bayrağa silerek girdikleri öne sürülmeye başlandı. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafın ardından vatandaşlar bu durumu eleştirmeye başladı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde, meydana gelen saldırının ardından açıklama yaptı. Türkiye’nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğunun özellikle vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir.

Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır.

Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz.”