HÜDA PAR Ankara İl Başkanı: Kamu kaynakları kullanılırken iyi hesap yapılmalı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı: Kamu kaynakları kullanılırken iyi hesap yapılmalı
​​Milyon dolarlık israf Ankapark'ın sorun ve sıkıntılarını yerinde görerek değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, kamu kaynakları kullanılırken yanlış hesap yapılmaması gerektiğine dikkat çekti....

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, sorunları yerinde tespit için halkın kaynaklarının israf edildiği Ankapark'ı gezdi.

Önceki belediye başkanı tarafından yaptırılan ve 3 yıldır devam eden hukuki sürecin ardından 18 Temmuz 2022'de Ankapark yeni yönetime devredildi. Ancak özellikle bu süre zarfı içinde metal çöplüğü haline gelen 801 milyon dolarlık park, enkaz yığınına dönmüş durumda.

"Yapılan hesapsızlık bir yana yargı sürecinin uzaması ve parkın korunmamış olması da ayrı bir sorun"

Karaaslan, düzenlenen turun ardından parktaki israf ve kamu kaynaklarının kullanılmasında yapılan hesapsızlığa dikkat çekti.

Karaarslan, "Kamu kaynaklarının bugüne kadar bu şekilde kullanılmış ve korunmamış olmasından dolayı vicdanımız sızladı. Öncelikle Ankapark'a yapılan 801 milyon dolarlık yatırımın hangi şeklide, hangi hesapla yapıldığını bilmiyoruz. Bu parkın maliyetinin karşılanması için bir yılda 18 milyon ziyaretçinin gelip 50 liralık giriş ücretleriyle ancak bu maliyet karşılanabilir. Ülke dışından gelen turist sayısı yaklaşık olarak 500 bin. Böyle bir hesapsızlığın kamu kaynaklarının bu şekilde israf edilmesinin sonucu şu anda ortada. Yargı sürecinin 3 yıl boyunca sürmesi bu sürecin bu kadar uzatılması ve bu süreçte parkın korunmamış olması bu kadar yapılan kamu kaynaklarının israf edilmesi de işin ayrı bir boyutu. Ne önceki büyükşehir belediye başkanı ne şimdiki belediye başkanı ne de hiçbir siyasi merci bu anlamda maalesef sorumluluk kabul etmemektedir." dedi.

"Ankapark'ın yeniden düzeltilmesinin maliyeti çıkarılmalı ve buna göre yeni bir planlama yapılmalıdır"

Ankapark için hasar tespit çalışmalarının ve çözüm için adımların atılması gerektiğine değinen Karaarslan, "Ankapark'a yapılan maliyet 801 milyon dolar. Bu, Ankara'nın ve hatta Türkiye'nin sorunlarını çözecek bir miktardır. Yakın zamanda Sanayi Bakanlığının yayımlamış olduğu bir rapor var. Bu raporda Ankara'nın ilçelerinin gelişmişlik durumu ortada. Gelişmişlik raporuna göre Çankaya Türkiye'de ikinci sırada. Şu an içinde bulunduğumuz Yenimahalle beşinci sıraya girerken birçok ilçemiz Evren, Kızılcahamam, Bala, Şereflikoçhisar ve diğer birçok ilçemiz ise üç yüzüncü, beş yüzüncü sıradadır. Sincan yüz küsurlu sıralardadır. Maalesef Türkiye'de kamu kaynakları normalde çok ciddi şekilde israf edilmektedir. Hiç kimse bu harcamaların hesabını ne topluma karşı ne devlete karşı ne de yarın İlahi nizamda bunun nasıl hesabını vereceğini hesap etmemektedir. Buradan bütün yerel yönetimlerin yöneticilerine tek tek sesleniyorum; kamu kaynaklarını kullanırken bu şekilde bir hesapsızlık yapılmamalıdır. Eğer ki yapılmışsa bu kaynaklar olabildiğince korunmalıdır. 801 milyon dolarlık yatırımın çöp edilmesi fakir fukaranın parasının bu hale getirilmesi gerçekten büyük bir vebaldir. Bütün yerel yönetimlere buradan çağrı yapıyorum; lütfen kamu kaynakları kullanılırken hiçbir şekilde israf yapılmasın! Milyon dolarlık bu harcamaların hepsi hurdaya çıkmış, birçok zemin bozulmuş. Bu aşamadan sonra Ankapark'ın nasıl kullanılacağı kamuoyunun beklediği sorulardan bir tanesidir. Ankapark'ın durumuyla ilgili hasar tespitleri yapılmalı, yeniden bunun düzeltilmesinin maliyeti çıkarılmalı ve buna göre bir planlama yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından HÜDA PAR heyeti yetkililerle görüştükten sonra Ankapark'tan ayrıldı. (İLKHA)