Bir görüntü de Marmaris'ten! Onlarca kaçak Suriyeli kamyonetle şehre dağıldı

Bir görüntü de Marmaris'ten! Onlarca kaçak Suriyeli kamyonetle şehre dağıldı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir kamyonetten çok sayıda Suriyeli ve Filistinli kaçak göçmen indirildi. Göçmenler kamyonetten ineren koşarak şehre dağılmaya çalıştı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü birimleri, saat 19.00 civarında üstü branda ile örtülü bir kamyonetin şüpheli hareketleri nedeniyle ihbar edilmesi sonrasında harekete geçti. Polis, şehrin güvenlik kameralarından Cumhuriyet Caddesi Siteler Mahallesi'nde kamyonetin arkasından inen içlerinde kadın ve çocukların da olduğu kişilerin süratle koşarak uzaklaştığını belirledi.

Polis birimleri sokağın giriş ve çıkışlarını tutup, 3'ü kadın, 5'i çocuk toplam 24 kişiyi yakaladı. Avrupa hayali kısa süren kaçak göçmenler, sağlık kontrolü ve kimlik tespiti yapılmasının sonrasında Yabancılar Şubesi'ne verildi. Kaçan kamyonet ise yaklaşık 100 metre ileride durduruldu.

Kamyonetin İzmir'de hurda malzeme toplama ve taşıma işlerinde kullanıldığı tespit edildi. Aracın sahibi ve sürücüsü olan R.K. ile ona yardım eden Filistin asıllı Omar S.M. Yahya "insan kaçakçılığı" suçundan gözaltına alındı.