Her satırı korkunç! Beylikdüzü'nde yüksekten düşerek öldü denilen 2 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası

Her satırı korkunç! Beylikdüzü'nde yüksekten düşerek öldü denilen 2 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası
İstanbul Beylikdüzü'nde, 2'nci kattan düşerek yaşamını yitirdiği belirtiken 2 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığına kritik bulgular edinildiği ortaya çıktı.

İstanbul’da, 6 Eylül akşamı, Beylikdüzü Hastanesi’ne 2 yaşında bir çocuk, 2’nci kattan düştüğü iddiasıyla getirildi.

2 yaşındaki çocuğun hastaneye getirildiği sırada zaten hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaşamını yitiren çocuğa yapılan genel adli muayene raporunda ise tecavüze uğradığına dair ciddi bulguların tespit edildiği vurgulandı.

Bianet'in haberine göre, çocuğun ailesinin olayın üstünü örtmeye çalıştığı, raporda 'çocuğun düşme sonucu hayatını kaybettiği' yazması yönünde baskıda bulunduğu iddia edildi.  İsminin açıklanmasını istemeyen doktorlar, otopsi raporunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

MECLİSE TAŞINDI

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 2 yaşındaki çocuğun ölümü ve cinsel istismara uğradığına dair bulgular üzerine soru önergesini meclise sundu.

Ahmet Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergelerini Meclis’e sundu.

Söz konusu sorular şu şekilde:

-  Doktorların, cenazenin otopsi işlemi yapılmadan aileye teslim edilmesi ve “istismar” bulgusunun otopsi raporunda yer almaması için defalarca aranarak baskıya maruz kaldıkları iddiaları doğru mudur? Bu iddiaların gerçek olup olmadıklarına dair bir soruşturma başlatılacak mıdır? Hastaneyi ve ilgili doktorları arayarak “istismar” olayının üstünü örtmek amaçlı kimler baskı kurmuştur?

-  Bebeğin cenazesinin otopsi işlemine girmesini engellemek için kargaşa çıkaran ve TCK m.265’de düzenlenen “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu”nu açıkça işleyen şahıslar hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır? Gözaltına alınan kaç kişi vardır?

-  Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde istismara uğradığına ilişkin kesin emarelerin tespit edilmesinin ardından ailesinin otopsinin yapılmasını önlemeye çalıştığı bebek hakkında, yaşanan olaydan ve ölümünden önce herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur?

-  Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde istismara uğradığına ilişkin kesin emarelerin tespit edilmesinin ardından ailesinin otopsinin yapılmasını önlemeye çalıştığı bebek hakkında Bakanlığınıza daha önceden gelen ihbar ve şikayetler var mıdır? Söz konusu aileye yönelik daha önce herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

- Bebeğin 5 yaşında olduğu bilinen kız kardeşinin ve varsa diğer çocukların koruma altına alınması için herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

- Bakanlığınız konuya ilişkin derhal soruşma başlatmak için bir girişimde bulunmuş mudur?