THY eğitilmek üzere pilot alım ilanı yayınladı! Şartlar neler, nasıl başvuru yapılır?

THY eğitilmek üzere pilot alım ilanı yayınladı! Şartlar neler, nasıl başvuru yapılır?
Türk Hava Yolları (THY) yetiştirilmek üzere pilot alım ilanı yayınladı. Peki THY kaç pilot alacak? THY pilot alım şartları nelerdir? THY pilot alım başvuruları nereden ve nasıl yapılacak?

THY Basın Müşavirliğinden paylaşılan açıklamaya göre, filosundaki 389 uçakla dünyanın en büyük 9. hava yolu firması konumunda bulunan şirket, resmi insan kaynakları sitesi "kariyer.thy.com" üstünden ikinci pilot adaylarını bünyesine almak için ilan açtı.

İlana, 1 Ocak 1992 ve sonrasında dünyaya gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilecek.

Uluslararası hava yolu firmalarının binlerce çalışanını işten çıkardığı koronavirüs salgını döneminde kadrosunu koruyan THY, bu sayede salgının kötü etkilerini olabilecek en kısa zamanda atlattı.

Halihazırda 6 bine yakın pilotuyla operasyonlarını yapan THY, yeni alınacak adaylara dünyanın dört bir tarafındaki eşsiz güzellikleri keşfetme, özel sağlık sigortası, kendilerine ve aile üyelerine indirimli seyahat olanağı gibi ek ayrıcalıklar veriyor.

Aday değerlendirme süreci ve diğer şartlar hakkında ayrıntılı bilgiye "https://careers.turkishairlines.com/kokpit-ekibi" adresinden ulaşılabilir.