Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na aday olan Mete Gündoğan kimdir?

Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na aday olan Mete Gündoğan kimdir?
Saadet Partisi'nin 30 Ekim'deki 8. Olağan Büyük Kongresi'nde Mete Gündoğan da adaylığını açıkladı. Peki Mete Gündoğan kimdir?

Mete Gündoğan kimdir? Prof. Dr. Mete Gündoğan, sosyal medya sayfasından Saadet Partisi'nin 30 Ekim Pazar günü yapacağı 8. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olacağını duyurdu. Bu gelişmenin sonrasında Mete Gündoğan kimdir? Mete Gündoğan nereli, kaç yaşında, mesleği ne? soruları merak edilir oldu. İşte, Mete Gündoğan biyografisi...

Mete Gündoğan, 1963 Balıkesir – Dursunbey doğumludur. İlköğretim ve Lise öğrenimini Ayvalık ilçesinde bitirdi.

YÜKSEK LİSANSINI İNGİLTERE'DE YAPTI

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Lisans çalışmasını bitirmesinin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Yüksek Lisans çalışmasına başladı. Tez aşamasında British Council'den kazandığı bursu değerlendirmek amacıyla İngiltere'ye hareket etti. Cranfield Teknoloji Enstitüsü'nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında Yüksek Lisans (1990) çalışmalarını bitirdi.

Doktora'sını (1995) gene İngiltere'de, Cranfield Üniversitesi Endüstri ve Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında tamamladı.

Doçentliğini 2000 senesinde aldı. Balıkesir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi (yarı zamanlı), Polis Akademisi (yarı zamanlı) ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi'nde görev yaptı.

TÜBİTAK'TA DA ÇALIŞTI

Akademik çalışmalarının dışında Dr. Gündoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma ve Geliştirme Planlaması Müdürlüğü'nde araştırma mühendisi ve bir müddet de müdür olarak çalıştı.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) Bilim ve Teknoloji Sektörü uzmanı, Başbakanlık Başmüşavirliği ve TBMM'nde müşavir olarak çalıştı.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nde açılan 20nci Dönem Kamu Diplomasisi Kursunu bitirdi.

SAVUNMA SANAYİSİNDE GÖREV YAPTI

Farklı sanayi çalışmaları ve deneyimleri kapsamında, Akıncı F-16 Uçak Fabrikası'nda (TAI) Kalite Teminat Sistemleri Başmühendisi olarak görev yaptı.

Avrupa Ford Motor Fabrikalarında (Köln-Almanya, Genk-Belçika, Valencia-İspanya, Bordeaux-Fransa ve Dagenham-İngiltere) "Bilgisayar Destekli Bakım Yönetim Sistemi" projesinde mühendis olarak görev yaptı.

Özel sektörde üst seviye yöneticilik ve danışmanlık da yapan Dr. Gündoğan, Balkanlarda ve ülkemizde özelleştirmeden alınan birçok fabrikanın devreye alınması projelerini yaptı.

Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Gündoğan İngilizce ve Fransızcanın dışında kısıtlı seviyede Felemenkçe, Boşnakça ve Arapça biliyor.

Uluslararası ve ulusal seviyede birçok yayını olan Prof. Dr. Mete Gündoğan'ın akademik ilgi alanları:

Sistem Analizi ve Tasarımı, Üretim Yönetimi Sistemleri, Üretim Planlama ve Kontrolü, Teknoloji Yönetimi, Kalite Teminatı, Toplam Kalite Yönetimi, Bakım / Onarım Planlaması ve Yönetimi, Mühendislik Ekonomisi, Maliyet Analizleri ve Muhasebesi ve Ekonomi (Mikro ve Makro)'dir.