Yaşlı kadına işkence yapılan özel hastane yeniden açıldı

Yaşlı kadına işkence yapılan özel hastane yeniden açıldı
İstanbul Ataşehir'de yer alan Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi, yaşlı bir hastaya eziyet videosu ile gündeme gelip kapatılmıştı. Hastanenin bugün yeniden açıldığı öğrenildi.

Görevli sağlık çalışanlarının, yaşlı hasta kadınla alay edip videoya aldıkları ve sonrasında sosyal medyada gündem olan ve bu nedenle faaliyetleri durdurulan Ataşehir’deki Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi 27 gün sonra, 2 Kasım itibariyle tekrar hasta kabulüne başladı. Sabah saatlerinde hastaneye giden personeller iş başı yaptı.

İstanbul Ataşehir’de yer alan Özel Bayındır Hastanesi'nde yatan yaşlı bir hastanın, çalışanlar tarafından alay edilip kaydedilen görüntüleri 5 Ekim tarihinde meydana çıkmıştı. Hastane çalışanlarının, bir hastanın yüzüne para atıp hakaret etmesi, bir diğer çalışanın de hastaya küfür ettiği görüntüleri sosyal medyada çok büyük tepkilere neden olmuştu.

HASTANE KAPATILMIŞTI

Videonun yayılmasının ardından Sağlık Bakanlığı kaydedilen video ve personel hakkında inceleme açmış, açılan inceleme neticesinde hastanenin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmişti.

Yaşlı kadına eziyet ettikleri video ortaya çıkan 9 şüpheli hastane çalışanından 2’si savcılıkta serbest kalırken 4’ü tutuklanarak cezaevine yollanmıştı.

Faaliyetleri durdurulan özel hastane 27 gün aranın ardından yeniden hasta kabulüne başladı. Sabah saatlerinde ise servisleri ile hastaneye giden personeller işlerine yeniden başladı.