Ece Sarıgül kimdir, neden ve nasıl öldürüldü?

Ece Sarıgül kimdir, neden ve nasıl öldürüldü?
Almanya'da 14 yaşındaki Türk Ece Sarıgül, Afrika kökenli bir saldırganın bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti. Peki Ece Sarıgül kimdir, neden ve nasıl öldürüldü?

Ece Sarıgül kimdir, nereli, neden öldürüldü soruları ilk olarak Almanya'daki gurbetçiler sonra tüm Türk halkı ve malum saldırıyı duyan herkes tarafından merak ediliyor.

Almanya'da sokak ortasında bıçaklı bir saldırgan tarafından yapılan saldırının hedefi olan iki genç kızdan birinin ismi Ece Sarıgül'dü.

ECE SARIGÜL KİMDİR?

Ece Sarıgül, saldırının ardından sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi.

2008 senesinde Almanya'da dünyaya gelen Ece Sarıgül sadece 14 yaşındayken yaşamını yitirdi.

Kimliği sonradan tespit edilen saldırgan ise gözaltına alındı. Saldırganın Afrika asıllı bir göçmen olduğu kaydedildi.

Almanya'nın Ulm şehri civarında bulunan Illerkirchberg beldesinde okula giderken bıçaklı saldırıya maruz kalan iki kız çocuğundan 14 yaşındaki Ece Sarıgül yaşamını yitirdi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, yerel saatle sabah 7.30'daki saldırıda yaralanan 13 yaşındaki diğer kız çocuğunun tedavi altında olduğu bildirildi.

Polis, saldırganın olay yeri civarında bir sığınmacı yurduna girdiğini, buraya gerçekleştirilen baskında 3 mültecinin gözaltına alındığını kaydetti.

Açıklamada yaralı olarak gözaltına alınan 27 yaşındaki şahsın, kız çocuklarına saldırdığından şüphelenildiği belirtildi.

Savcılık ve polisin iki kızın hangi sebeple saldırıya maruz kaldığını araştırdığı kaydedildi.

Ulm Cemevi tarafından paylaşılan mesajda ise saldırıda hayatını kaybeden Ece Sarıgül'ün taziyesinin yarın saat 14.00'te Ulm Cemevi'nde yapılacağı bildirildi.