Yalnız Kurt dizisindeki Fettah Dahhak karakteri kimi anlatıyor?

Yalnız Kurt dizisindeki Fettah Dahhak karakteri kimi anlatıyor?
Yalnız Kurt dizisinde Fettah Dahhak karakteri dikkat çekiyor. Peki Fettah Dahhak gerçekte kim? Fettah Dahhak, Fethullah Gülen'i mi anlatıyor?

Dahhak, Yalnız Kurt isimli dizide her şeyin çıban başı olarak tanınan karakterdir. Yalnız Kurt dizisinde "Dahhak" karakterinin gerçek hayatta kim olduğu ise diziyi seyreden izleyiciler tarafından uzun süredir merak konusu oldu ve "Dahhak kimdir? Yalnız Kurt Dahhak Fetullah Gülen mi?" soruları cevap arıyor.

Murat Koca ve Ali Alper Erze, Yalnız Kurt dizisinin senaryosunu yazıyor. Hasan Denizyaran, Cihan Ünal, Damla Colbay, Murat Han, Kürşat Alnıaçık, Polat Bilgin, Hilmi Özçelik, Yaprak Medine, Gökten Oktay Göztepe, Almina Günaydın dizinin oyuncu kadrosunda bulunuyor.

GÜNCEL OLAYLARI İŞLİYOR

Yalnız Kurt, Türkiye'nin yakın siyasi tarihini anlatıyor. Darbeleri, büyük olayları, cinayetleri ve terör olaylarını işleyen dizi bu dikkat çekiyor. Yalnız Kurt, Türkiye'de meydana gelen güncel olayları işliyor.

Dizide 1970'li ve 80'li senelerde Türkiye'de yaşananları kısa bir özeti ve ardından bir dini yapılanmayla alakalı bilgiler aktarılıyor.

FETTAH DAHHAK KİMDİR?

Dini yapılanmanın lideri olan isim olarak ise Fettah Dahhak olarak bir karakter ekranlara geliyor.

Diziyi seyredenlerin ilk aklına gelen kişi ise Fettah Dahhak'ın Fethullah Gülen olduğuydu. Gerçekten de öyle. Dizideki Dahhak karakteri Fetullah Gülen'i anlatıyor.

Fetullah Gülen'in Erzurumlu olduğu biliniyor.

Doğum tarihi ise 1941 olarak kayıtlarda yazıyor.

Fethullah Gülen 27 Nisan 1941 günü Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğdu.

Gülen'in babası Pasinler ilçesinde Korucuk Köyünde köy imamı olan Ramiz Gülen'dir.

Kendisiyle beraber 8 kardeş olan Gülen'in 5 erkek iki de kız kardeşi bulunuyordu.

Babasının imam olması sebebiyle farklı köyleri, camileri ve medreseleri gezmiş buralardan farklı kişilerden ders aldı.

1963 senesinde, Türkiye'nin farklı şehirlerinde kurulan derneklerin bir benzeri olan "Komünizmle Mücadele Derneği"nin Erzurum'da kurulmasına öncülük etti.

1965'e dek Edirne'de imamlık yapıp burada etrafına topladığı kişilere dersler verdi. Ardından Kırklareli'nde aynı uygulamayı sürdürdü.

1966'da ise İzmir'e tayini çıktı ve burada gene aynı biçimde hareket etti.