İBB'ye terör soruşturması! Kayyumun ayak sesleri mi?

İBB'ye terör soruşturması! Kayyumun ayak sesleri mi?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında hazırlanan 'terör' raporu savcılığa teslim edildi. Bu adımın ardından İBB'ye kayyum mu atanacak sorusu gündeme gelirken, soruşturmanın kayyum için altyapı hazırladığı iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkındaki terör soruşturmasını tamamladığını açıkladı. Bakanlığın, İBB hakkındaki terör raporunu savcılığa ilettiğini belirten Mollaveisoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuyu kurmaylarıyla birlikte ele aldığını kaydetti. Mollaveisoğlu, bunun İBB’ye kayyum atamaya yönelik bir operasyonun adımı olduğunu öne sürdü.

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında terör soruşturması başlatıldığını ve bu soruşturma kapsamında hazırlanan 578 sayfalık raporun savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Mollaveisoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu konuyu kurmaylarıyla birlikte ele aldığını ve Saray'ın İmamoğlu'na yönelik bir terör soruşturması açtığını ileri sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli arasında terörle ilişkili bazı isimlerin olduğunu ileri sürmüştü. Bu iddia ciddiye alınmadı ancak soruşturma sürdü. Savcılık, yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırladı. Bu hareket İBB'ye kayyum atamaya yönelik bir operasyonun adımlarının izlendiği olarak yorumlandı.