Kırmızı Oda dizisi çalıntı çıktı! Gülseren Budayıcıoğlu hapse mi girecek!

Kırmızı Oda dizisi çalıntı çıktı! Gülseren Budayıcıoğlu hapse mi girecek!
Hastalarının hikayelerini diziye uyarlayan Gülseren Budayıcıoğlu'na, Kırmızı Oda dizisinin İranlı Shahzade N. İgual'dan çalındığını iddia ederek çalıntı davası açılmıştı. Mahkeme o davayla ilgili ne kararını verdi. Hikayelerin birebir olduğuna karar veren mahkeme, Gülseren Budayıcıoğlu'na ne cezası verileceği merak konusu oldu.

Tv8'de ekranlara gelen ve 61. bölümüyle izleyicilere veda eden Kırmızı Oda dizisi, İranlı yazar Shahzade N. İgual'ın kendi kitabındaki hikayeyi çaldığı öne sürerek Gülseren Budayıcıoğlu'na dava açmıştı.

KIRMIZI ODA HİKAYESİ ÇALINTI MI?

35. bölümden itibaren dizinin kısmi konusu olan İranlı Mitra’nın (Şerhrazat) 8 bölümlük hikâyesinin kendi hayat hikayesini kaleme aldığı 'Tahran’ın Kırmızı Sirenleri' adlı kitabından alındığını iddia etmişti. 

HİKAYELER BİREBİR AYNI

Bu iddiayla beraber OGM Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri A.Ş ve tv8'e, avukatı Şeyda Yıldırım aracılığıyla İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bilirkişi raporunda 'intihal yok' raporu çıksa da bu rapor mahkeme heyetini ikna etmedi.. Ayrıntılı rapor talep eden mahkeme heyeti, yeni çıkan raporda “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri kitabının metni ile Kırmızı Oda TV dizisinin metni konsept olarak birbiriyle örtüşmektedir. Kırmızı Oda isimli TV dizisinin metninin davacının Tahran’ın Kırmızı sirenleri isimli kitabını metnine açıkça bağlı olduğu, tereddütsüz olarak faydalanıldığı görüş ve kanaatimizin takdiri sayın mahkeme makamına aittir” denildi.