Erdoğan'ı 2 kez ameliyat eden Sadettin Hülagü'ya 10 günde 2 üst düzey makam

Erdoğan'ı 2 kez ameliyat eden Sadettin Hülagü'ya 10 günde 2 üst düzey makam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 2 kez ameliyat eden ve 10 gün önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, bu kez de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan eski Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine de atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, YÖK üyeliklerine Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Burhaneddin Sandıkçı, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Prof. Dr. Arif Bilgin atandı.

Bu atamanın ardından, Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nun başarıları ve özgeçmişi hakkında merak edilen detaylar ortaya çıktı. Öncelikle, Hülagü, 14 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığına getirilmişti. Bu atamanın ardından, Hülagü'nun Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü görevinden ayrılmasına yönelik bir karar alındı ve Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün rektörlüğe atanmasıyla birlikte Hülagü'nun rektörlük görevi sona erdi.

ERDOĞAN'I İKİ KEZ AMELİYAT ETMİŞTİ

Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün özgeçmişine baktığımızda, 2011 ve 2012 yıllarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bağırsak ameliyatlarını yapan ekipte yer aldığı görülüyor. Bu bilgi, Hülagü'nun sağlık sektöründe de birçok başarıya imza attığını gösterirken, aynı zamanda Hülagü'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özel bir ilişkisinin olduğunu da gösteriyor.

Bu arada, Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nun 37 yaşındaki oğlu Kemal Taha Hülagü da birçok yerden maaş alan isimler arasında bulunuyor. Özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görevleri nedeniyle öne çıkan Kemal Taha Hülagü, ayrıca konkordato komiseri olarak da atanmıştı. Bu bilgiler, Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nun ailesinin de siyasi ve iş hayatındaki başarılarının olduğunu gösterirken, aynı zamanda Hülagü'nun aile içinde de önemli bir etki sahibi olduğunu da gösteriyor.