Ebubekir Akay isimli 'hoca'nın cariye açıklaması gündem oldu! "Nikahsız ilişkiye girilir mi?"

Ebubekir Akay isimli 'hoca'nın cariye açıklaması gündem oldu! "Nikahsız ilişkiye girilir mi?"
Fatih Ahlak ve Maneviyat Derneği'nin başkanı Ebubekir Akay, kendisine sorulan 'cariye' sorusuna skandal bir cevap verdi. Ebubekir Akay, 'cariye' ile nikahsız ilişkiye girilebileceğini söyledi.

Fatih Ahlak ve Maneviyat Derneği'nin başkanı Ebubekir Akay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda fıkıh (şeriat hukuku) alanında sorulara yanıt vermiştir. Akay, "Hocam cariye her neyse bayan olarak, onunla da nikah kıyılır mı?" sorusuna "Cariye ile nikahsız beraber olabilirsin" yanıtı vermiştir. Bu açıklaması, cemaat tarafından tepkiyle karşılanmış ve yapılan açıklamalarda, Ebubekir Akay'ın yaptığı bu açıklamaların cemaatin inanç ve değerlerine uygun olmadığı belirtilmiştir. Bu konuda cemaat tarafından yapılan açıklamalar, Ebubekir Akay'ın yaptığı bu açıklamaların cemaatin inanç ve değerlerine aykırı olduğunu ve cemaat tarafından bu tür açıklamalara asla müsaade edilmeyeceğini belirtmektedir.

Ebubekir Akay'ın Youtube kanalında ise, TÜGVA adlı bir kuruluşun yöneticileri arasında yer aldığı görülmektedir. Bu kuruluşun yöneticileri arasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da bulunmaktadır.