Sakarya'da flaş iddia! Darul Erkam kız çocuklarını okula göndermiyor

Sakarya'da flaş iddia! Darul Erkam kız çocuklarını okula göndermiyor
Sakarya'da Darul Erkam Derneği isimli bir derneği 8 ila 10 yaş arasındaki kız çocuklarını okula göndermediği ve yurtlarında tuttuğu iddia edildi. Peki Darul Erkam Derneği kimin? Derneğin kurucusu İsmail Ergün kimdir? Darul Erkam hangi tarikata ya da cemaate bağlı?

Cemaat ve Vakıf skandalları ile dehşete düşen Türkiye'de benzer bir haber de, Sakarya’dan geldi.

Yeniçağ'ın haberine göre; Darul Erkam adlı “derneğin” 8 ila 10 yaşları arasında değişen kız çocuklarını yurttan çıkartmadığı, eylül ayından beri kayıtlı oldukları devletin resmi eğitim veren okullarına da göndermedikleri meydana çıktı.

HİRANUR VAKFI OLAYI HALEN GÜNDEMDEYKEN YAŞANDI

Geride bıraktığımız günlerde İsmailağa Tarikatı’na bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızına yaptıkları ile dehşete düşen Türkiye, bu kez de Haberalternatif.com’dan Celal Eren Çelik’in haberi ile sallandı.

İstanbul merkezli olan ve kendisini Sakarya’da “Mahmutefendi’ye bağlı” (Mahmutefendi olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağa Tarikatı'nın şeyhiydi ve geride bıraktığımız aylarda yaşamını yitirdi) olarak tanıtan Darul Erkam adlı “derneğin” Sakarya’da yer alan yurdunda yaşları 8-10 arasında değişen kız çocuklarının Cuma akşamlarından, Pazar akşamlarına dek yatılı olarak kaldığı belirtilirken, “derneğin” çocukların ailelerini “Milli Eğitim Bakanlığının İslam’a aykırı olarak eğitim verdiği” biçimindeki propaganda ile ikna edip “İslami usüllere uygun biçimde çocuklarını yetiştirmek üzere” kendi yurduna aldığı ve aileler ile haftada yalnızca 2 gün görüştürdüğü bilgisine yer verildi.

DEVLET OKULUNA YOLLAMIYORLAR

Darul Erkam adlı “derneğin” yaşları 8 ila 10 arasında değişen kız çocuklarını yurttan çıkartmadığı kaydedilirken, çocukların eylül ayından beri kayıtlı oldukları devletin resmi eğitim veren okullarına da hiç yollanmadıkları öğrenilirken ayrıca “derneğin” çocukların yurtta kalmaları karşılığında ailelerden 500 TL ile 1000 TL arasında değişen oranda para aldığı öne sürüldü.

Olayda dikkat çeken ayrıntı ise Darul Erkam derneği yurdunda kalan kız çocuklarından birisinin dayısı ve dedesinin meseleyi hem CİMER’e hem de Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na dilekçeler eşliğinde şikayet etmeleri oldu.

ŞİKAYETLER SONUÇSUZ KALDI

Çünkü habere göre gerek CİMER’e gerçekleştirilen başvurular gerekse Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na gerçekleştirilen başvurular sonuçsuz kalmış ve aileye cevap verilmemiş.

Bu sırada ise bütün şikayetlere karşın Darul Erkam kanunlara aykırı bu faaliyetleri sürdürdü.

İşte devletin kayıtlarına giren Darul Erkam “derneğinin” kız çocuklarını yurtlarında tutması ile alakalı CİMER ve Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na gönderilen o şikayet dilekçesi:

Gündem olan haberde bunun dışında; Derneği telefon ile arayıp durumu soran Haberalternatif.com'un, yöneticilerden “Sakarya’da sadece İslami İlimler Akademi’miz var, küçük çocuklar yok orada” biçiminde cevap aldığı, alınan cevap sonrası ise CİMER ve Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na gerçekleştirilen şikayet başvurusu belgelerinin ellerinde olduğunu söylediklerinde ise acele biçimde “Biz başka arkadaşlarla da konuşalım size döneceğiz” deyip telefonu kapattıkları bilgisine yer verildi.

Fakat “dernek” yönetimi adına herhangi bir yetkili bir daha dönüş yapmadı.

DERNEĞİN KURUCUSU İSMAİL ERGÜN KİMDİR?

Bu sırada Dar'ul Erkam Derneği'nin Kurucusu olan İsmail Ergün Samsun, Bafra'da 1938 senesinde dünyaya gelmiş ve eğitimini Köy Enstitüsünde bitiren bir isim olarak derneğin web sitesinde yazılıyor.

Uzun seneler Harita Teknikeri olarak görev yapan İsmail Ergün'ün 1969 senesinden bu yana Milli Görüş Hareketi içinde bulunduğu ve 1983 senesinde 54.Hükümet Başbakanı Merhum Necmettin ERBAKAN'ın tavsiyesi sonrasında AKİLE teşkilatını kurduğu ve 2015 senesinden beri Darul Erkam Derneği'nin başında olduğu bilgisi var.