Lozan Antlaşması bitti mi? 2023 yılına girer girmez Lozan gündem oldu

Lozan Antlaşması bitti mi? 2023 yılına girer girmez Lozan gündem oldu
2023 yılına girmemizle beraber Lozan Antlaşması da yeniden gündem oldu. Sosyal medyada espriler havada uçuştu. Vatandaşlar 'Lozan Antlaşması bitti mi, Lozan'ın gizli maddeleri neler' gibi soruları da araştırdı. İşte Lozan'la ilgili gerçekler...

Yılbaşı gecesi sosyal medyada “Lozan” gündemdeki ilk basamakta yer alırken, paylaşılan birbirinden komik videolarla “Lozan’ın gizli maddeleri” dalga konusu oldu.

Cumhuriyet tarihinde, geçmişten bugüne dek bir tartışma meselesi olan, ve hatta önemli bir siyasi malzeme durumuna gelen Lozan Antlaşması'nın herhangi bir bitiş süresi ya da geçerlilik senesi olmamasına karşın vatandaşın dilinden düşmemesi 2022'nin son dakikaları ve 2023'ün ilk saatlerinde sosyal medyayı adeta kahkaha tufanına döndürdü.

ÜLKENİN YÜZDE 48'İ İNANIYOR

Fakat bu arada meseleyle alakalı anket yapan Konda'nın verilerine göre de Türkiye'nin yüzde 48'inin Lozan Antlaşması'nın 2023'te biteceğine inandığı meydana çıkınca olanlar oldu ve mesele sonlanmadı.

Oda TV'nin aktardığına göre; üniversite öğrencileri dahi yüzde 43'lük bir oranla Lozan Antlaşması'nın 2023'te sona ereceği yalanına inanırken Türkiye'de, 2023 senesinin ilk saatlerinde meydana çıkan Lozan Antlaşması şakaları, gün itibari ile de sürüyor.

KAHKAHA TUFANI YAŞANDI

Çok sayıda kişi yılbaşı günü ile alakalı paylaşım yapıp, antlaşma ile ilgili videolar yayınlarken, Kadir Mısıroğlu'ndan, canlı yayında "cin çıkarma seansı" ile bilinen Pelin Hürman'a dek birçok kişinin Lozan içerikli videoları da viral oldu.

En dikkat çeken ise tabi ki Beyaz TV'deki cin çıkarma sahnesi ile bilinen Pelin Hürman'ın Lozan Antlaşması'nı bir boğazlar antlaşması olduğunu öne sürüp Boğazlar Bölgesi'nin Türkiye'nin hakimiyetinde olacağını öne sürdüğü anların Pelin Hürman'ın cin çıkarma seansı ile remixlenmesi oldu.

YouTube'daki gezi videolarıyla tanınan sosyal medya fenomeni Fatih Koparan'ın Melih Gökçek'i tiye aldığı jelibon videosundan, son zamanlarda oldukça başarılı işlere imza atan Armağan Çağlayan'ın "Lozan bitti diye evi patlattık. Bor çıktı. Kim alıyor bu borlar? Nereye satıyoruz?" paylaşımına dek birçok ünlü de Lozan Bitti mi? Kazılar Başladı mı? soruları ile dalga geçmeye başladı.

İşte bazı komik paylaşımlar: