İSTANBUL'DA DÜZENLENEN OPERASYONLARDA PİSAYA DEĞERİ 12 MİLYON LİRA OLAN KAÇAK SİGARA VE TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL'DA DÜZENLENEN OPERASYONLARDA PİSAYA DEĞERİ 12 MİLYON LİRA OLAN KAÇAK SİGARA VE TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen hafta düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri 12 milyon lirayı bulan kaçak sigara ve tütün ile çeşitli materyaller ele geçirildiğini açıkladı....

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen hafta düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri 12 milyon lirayı bulan kaçak sigara ve tütün ile çeşitli materyaller ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, "sigara ve tütün kaçakçılığı" suçuyla ilgili 1-5 ve 7 Ocak 2023 tarihlerinde yürütülen çalışmalarda Esenler’de işyeri görünümlü depoda ve Başakşehir'de bulunan iş merkezi içerisinde camları gazete kâğıtlarıyla kapatılmış depo olarak kullanılan işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Depolarda sağlıksız koşullarda nargile tütünü imali için kullanılan kıyılmış tütünleri, nargile tütünü aromalarıyla hamur yoğurma makinelerinde karıştırarak sahte nargile tütünü poşetlerine doldurup orijinal olduğunu söyleyerek piyasaya sürdükleri gerekçesiyle 4 şüpheli yakalandı. 

ÜRÜNLERİ PİYASAYA SÜREN 16 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Ayrıca emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalarda, ülkenin doğu ve güneydoğu illerinden yasal kargo süsü verilerek, zulalı kargo kamyonlarına gizli tertibatla saklanarak çok sayıda kaçak sigaranın Beyoğlu, Beşiktaş, Bağcılar ve Zeytinburnu’nda yakalanmamak için ikametlerine ve kiralamış oldukları depo görünümlü yerlerde sakladıkları ve bu ürünleri piyasaya sürdükleri belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 16 şüpheli yakalandı. 

PİYASA DEĞERİ 12 MİLYONLUK KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ 

Söz konusu operasyonlarda, piyasa değeri 12 milyon lira olan  56 bin 569 paket gümrük kaçağı sigara, bin 607 gümrük kaçağı puro, 737 elektronik sigara, 102 elektronik sigara likidi, 60 paket halinde gümrük kaçağı sigara tütünü, 26 bin 836 yaprak kaçak sigara kâğıdı, 187 bin 500 içi tütün doldurulmuş, dolu makaron, 250 bin kaçak boş makaron, 6 ton 961 kilogram kaçak nargile tütünü, 2 ton 70 kilogram ham tütün, 445 bin gram aroma maddesi, bin 870 litre nargile imalatında kullanılan gliserin, 345 bin boş nargile poşeti, 195 bin kapak, 3 paketleme makinası, çok sayıda hamur yoğurma makinesi, poşet vakumlama makinesi, hassas terazi, sanayi tipli ocak, plastik leğen, poşet ağzı yapıştırma makinesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan 20 şüpheli hakkında, "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçundan adli tahkikat işlemleri başlatıldı.