TARIM BAKANI KİRİŞCİ, KURAKLIKLA MÜCADELE KONUSUNDA KKTC’YE DESTEK VEREBİLECEKLERİNİ BELİRTTİ

TARIM BAKANI KİRİŞCİ, KURAKLIKLA MÜCADELE KONUSUNDA KKTC’YE DESTEK VEREBİLECEKLERİNİ BELİRTTİ
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, KKTC’nin talep etmesi halinde kuraklıkla mücadele konusunda destek verebileceklerini söyledi....

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, KKTC’nin talep etmesi halinde kuraklıkla mücadele konusunda destek verebileceklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile bugün bir araya geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde yapılan görüşmede Bakan Kirişci, KKTC Su ve Toprak Kaynakları Master Planı Raporu’nun yapılacak protokol ile DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale yolu ile gerçekleştirilmesinin planlandığını anlattı.

İhale sürecini en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Kirişci, KKTC’ye Entegre Tarım Bilgi Sistemi’nin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini anımsattı.

Kuraklıkla mücadele konusunda KKTC’ye, talep edilmesi halinde destek verebileceklerinin altını çizen Kirişci, KKTC’de 2023 yılı sulama sezonundan itibaren planlı su dağıtım çalışmalarının faydalı olacağını, tedbirlerin sulama sezonu öncesinde tamamlanmasının önemli olduğunu söyledi.