CHP İZMİR İL BAŞKANI ŞENOL ARSLANOĞLU: “BENCE SAYIN SOYER ÇOK BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN BİRİ, BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ DEVAM ETMELİ”

CHP İZMİR İL BAŞKANI ŞENOL ARSLANOĞLU: “BENCE SAYIN SOYER ÇOK BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN BİRİ, BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ DEVAM ETMELİ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı ve önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslanoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Partililer ayrışmadan, bir arada yollarına devam ediyorlar” dedi. Aslanoğlu, yerel seçimlerde ve gösterilecek adaylara ilişkin ise, “Toplumun en çok istediği kişileri, belediye başkan adayı olarak göreceksiniz. Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanla

HABER: SULTAN EYLEM KELEŞ – KAMERA: KERİM UĞUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı ve önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslanoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Partililer ayrışmadan, bir arada yollarına devam ediyorlar” dedi. Aslanoğlu, yerel seçimlerde ve gösterilecek adaylara ilişkin ise, “Toplumun en çok istediği kişileri, belediye başkan adayı olarak göreceksiniz. Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanlarımızdan biri, başarılı belediye başkanlarımız devam etmeli” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yılı nedeniyle düzenlenen anma programı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni öncesinde gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. 4-5 Kasım tarihlerinde yapılan CHP 38’inci Olağan Kurultayı’nı değerlendiren Arslanoğlu, “Türkiye’de ilk kez bir siyasi parti kurultayında genel başkan değişti. Türkiye siyaset tarihinde bunun örneği yok. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye bir demokrasi dersi verdi. Dünyada da lider değişimlerinin örneği sayılıdır, Türkiye’de ise ilk kez gerçekleşti. Bu değişimle birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi bir arada yerel seçimlere hızla hazırlanma işini tamamlayacak. Uzun bir kongre süreci geçirdik, bu süreç içerisinde öğrendiklerimizi de ekleyerek yerel seçimlerden partinin daha başarılı çıkacağına eminim” ifadelerini kullandı.

“PARTİLİLER AYRIŞMADAN, BİR ARADA YOLLARINA DEVAM EDİYOR”

İki adayın yarıştığı kurultayın parti içerisinde ayrışmaya yol açıp açmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Arslanoğlu, “Diğer partiler de çok fazla buna ilişkin beceri yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise biz kongremizin daha heyecanlı, daha çekişmeli geçmesine çokça alışkınız. Özgür Bey (Özel), (İzmir) İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiğinde de söylemiştik; bizler mahallelerde iki liste yarıştık, bir liste kazandı. İlçelerde iki arkadaşımız yarıştı, bir arkadaşımız kazandı. İl Başkanlığı’nda iki arkadaşımız yarıştı, bir liste ipi göğüsledi kazandı. Genel merkezde, kurultayımızda da aynı şey oldu. O nedenle biz hızlı şekilde kaynaşmaya, daha alışkın bir partiyiz. O yüzden gördüğünüz gibi pazartesi itibarıyla da herhangi bir yerde ayrışma ve sorunla karşılaşmadık. İzmir’de de bunu gördünüz, hemen zaten salı günü bir İzmir programı vardı. Orada da gördüğünüz gibi partililer ayrışmadan, bir arada yollarına devam ediyorlar” diye konuştu.

“TUNÇ SOYER BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN BİRİ, DEVAM ETMELİ”

Arslanoğlu, Kurultay sonucunun yerel seçimlerde adaylık sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna “Bu değişim Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki paradigmayı ya da düşünceyi değiştirmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hem büyükşehir hem ilçe belediye başkanlıkları için anketler ve saha çalışmaları, odak çalışmaları yapılır. Burada bir aday belirleme çalışması yürütülür. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakınlık veya uzaklıkla bir aday belirlemesi olmaz. Toplumun en çok istediği kişileri, belediye başkan adaylarımız olarak göreceksiniz. Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanlarımızdan biri, başarılı belediye başkanlarımız devam etmeli” yanıtını verdi.

AKP ile İyi Parti’nin İstanbul ve İzmir’de ittifak yapacağı iddialarına ilişkin soruya yanıt veren Arslanoğlu, “İzmir özelinde, partililerin bir başkasını destekleme çabaları büyükşehir ve ilçe başkanlık seçimlerinde seçmen davranışını etkilemeyecektir” dedi.