Vatandaşın 'aydat' ve 'kira' hesabı sosyal medyayı isyan ettirdi

Vatandaşın 'aydat' ve 'kira' hesabı sosyal medyayı isyan ettirdi
Sosyal medyada paylaşılan bir asgari ücret hesabı vatandaşları isyan ettirdi. Twitter kullanıcısının asgari ücreti baz alarak yaptığı gider tablosunda, kira ücretine 400, 'aydat' (aidat) parasına da 10 TL yazması büyük tepki topladı.

Türk lirasının son iki ayda uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle olağanüstü değer kaybetti. Vatandaşlar her sabah zam haberlerine uyandı.  Döviz kurunda yaşanan rekorlar ve TL'deki sert değer kayıpları vatandaşın belini büktü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Aralık'ta 4 bin 253 lira olarak açıklamış olduğu 2022 yılı asgari ücret, döviz kurunun etkisiyle 4 günde eriyerek, Dolar/TL kuruna göre 242 dolara denk geldi.

Sosyal medyada paylaşılan bir asgari ücret hesabı vatandaşları isyan ettirdi. Söz konusu paylaşımda @kocakafabao isimli bir kullanıcı mutfak, elektirik, doğal gaz, kira, fatura, ulaşım, çocuk harcaması, eğlence ve 'aydat' (aidat) olarak sınıflandırdığı gider harcamaları paylaştı. @kocakafabao isimli kullanıcı yaptığı paylaşımda alım gücü günden güne azalan yurttaşları hedef alarak, "Bu mu az hayinler!! Hesap ortada bölemiyceksiniz bu ülkeyi! " notuyla paylaştı.

Twitter kullanıcısının asgari ücreti baz alarak yaptığı gider tablosunda, kira ücretine 400 TL yazması, diğer twitter kullanıcılarını isyan ettirdi. Bir vatandaş yaptığı yorumda, "400 TL kira ya oturacak ahır mı tuttun? Şayet ben burada 1000 TL'lik kiralık evlerin içine bakılmıyor. Mutfakta 200 TL sadece ekmek hesabı yaptın galiba. Neyse dilimi yormayım aynen öyle kardeşim devam." dedi.