Akvaryumda Japon balığı nasıl beslenir?

Akvaryumda Japon balığı nasıl beslenir?
Merhaba değerli okuyucularımız ve çok kıymetli sevgili takipçilerimiz, bu yazımızda evde japon balığı nasıl beslenir, hangi şartlarda sağlıklı olur bunları detaylıca anlatmaya sizi bu konuda bilgilendirmeye çalışacağız.

Japon balıkları dayanıklı balık cinsinden olduğundan akvaryum sahiplerinin başlıca besledikleri canlıların başında gelmektedir.

Lakin bu balığın özelliklerini bilmemekten kaynaklı doğru bakılamamaktan ötürü balığın yaşam ömrü kısalmakta ve kısa sürelerde yaşamını yitirmektedir.

Bir japon balığı doğru bakıldığı sürece akvaryumda sekiz on sene çok rahat yaşayabilmektedir.

DOĞRU YEM VERİLMESİ

Japon balıkları doyduğunu anlayamayan balık türlerindendir. Siz ne kadar yem verirseniz verin hepsini çatlayana kadar yemeye çalışırlar ve genelliklede mideleri çatlayarak ölürler.

Bir japon balığına yaklaşık olarak bir iki dakika içinde tüketebileceği kadar yem vermenizi öneririz.

Japon balıklarınızı günde üç sefer beslemeniz onların sağlıklı olmasına yetecektir. Çok sık yem vermek onların sağlıklı olmasına değil tam tersi sağlıklarının bozulmasına neden olur.

AKVARYUM SUYUNU SIK SIK DEĞİŞTİRMEK

Akvaryumda balık besleyenlerin yapmış olduğu hatalardan bir taneside akvaryum suyunu tazeleyip yenilememektir. Bazı insanlar ayda bir su değişiminin yeterli olacağı gibi yanlış bir bilgiye sahiptir.

Akvaryum suyunu dörtde bir oranında en az haftada bir kez boşaltıp yerine dinlenmiş temiz su koymanız gerekmektedir. Hatta bu işlemi haftada iki kez yapmak japon balıklarınızın daha uzun yaşamasına ve sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.