Evde Tasarruf Yaparak Aile Bütçesine Katkıda Bulunma Yöntemleri

Evde Tasarruf Yaparak Aile Bütçesine Katkıda Bulunma Yöntemleri
Merhaba değerli okuyucularımız ve çok kıymetli sevgili takipçilerimiz, bu makalemizde sizlere evde tasarruf yaparak aile bütçesine nasıl katkıda bulunabileceğinizi detaylıca anlatmaya ve sizi bu konuda bilgilendirmeye çalışacağız.

Öncelikle pek çok insanın az bildiği yada henüz farkında olmadığı bir tasarruf yöntemi bulunmaktadır. Yaşadığınız konutun elektrik sayacı akıllı sayaç denilen yeni türde bir sayaç ise, akşam 22:00'dan sonra kullandığınız elektrik indirimli olmaktadır.

Akşam 22:00'dan sonra çamaşır, bulaşık gibi makineleri çalıştırarak en az yüzde 30 oranında tasarruf sağlamanız mümkündür.

Bir diğer tasarruf yöntemi özellikle kış aylarında doğalgazla çalışan kombilerden tasarruf etmektir. Pek çok insan peteklerin havasını almadığından ötürü evlerindeki petekler geç ısınmakta veya tam ısınmamaktadır. Bu nedenle yaklaşık olarak yüzde 40 daha fazla yakıt harcamak durumunda kalmaktadırlar.

Sizde peteklerinizin havasını alarak yakıt masraflarından yüzde 40 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.

Bir diğer yaygın şekilde yapılan yanlış ise evleriniz kış aylarında ısınınca kombiyi tamamen kapatmak hatasıdır. Halbuki kombilerinizi tamamen kapatmak yerine azda olsa ılık poziyonda çalışır durumda tutmak, tamamen kapatıp soğuduğunda tekrar açmaktan daha az masraflı olmaktadır.

Gece yatarken şarzda bırakılan cihazları dolduysa şarzdan çıkarmak sandığınızdan daha fazla elektrik tasarrufu yapmanıza neden olacaktır.

Bir diğer tasarruf ise bulaşıklarınızı elde değil, mutlaka bulaşık makinasında yıkamak olacaktır. Yapılan bir araştırmaya göre elde yıkanan bulaşıkla, bulaşık makinasında yınan bulaşık için harcanan su miktarı yaklaşık yüzde elli daha fazla olmaktadır.