Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama...

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, "Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız." dedi.

Cyumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler hakkında 2023'ü işaret etmesine karşın, muhalefet cephesinde erken seçim tartışmaları gündemde kalmayı sürdürüyor. Erken seçimin tartışıldığı bu günlerde yapılan bazı anketlerde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok ismin adı öne çıkıyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu ile konuştu. Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız." ifadelerini kullandı.

"HODRİ MEYDAN, SEÇİME GİDELİM"

Seçmene, "İktidarın olumsuzluklarını anlatmak yetmez, çözümü koymak gerek." diyen Kılıçdaroğlu iktidarı hedef alarak, “Madem öyle, hodri meydan. Seçime gidelim. Anlık çözümler bulup iyiye gidiyoruz havası vermeye çalışabilirler. Hangi açığı kapatırlarsa kapatsınlar, güven açığını kapatamazlar." dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, "Kendi halkına dolar-faiz kumpası kuran bir iktidar bundan sonra hangi adımıyla güven verecek?” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, yazısında şunları kaydetti:

Kemal Bey’in anlatımlarından bizim çıkardığımız sonuç şu:

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor!"