Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 11 yıllık arabaya biniyorum

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 11 yıllık arabaya biniyorum
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, aldığı tepkiler nedeniyle halen eski başkan Mehmet Görmez'in makam aracını kullandığını ifade ederek "Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz" dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “zengin için cennetin bir kapısı açılırsa, yoksulun bin kapısı açılır” sözlerine tepki göstererek,  “Ali Erbaş bizimle dalga mı geçiyorsun? Senin bindiğin araba kaç lira? İsraf diyorsun, Diyanet İşleri Başkanı olarak senin 500 tane salonun var. Müftülerle 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde toplantı yapıyorsun . Yazık günah” demişti.

Yaşar Okuyan’ın Zanka TV’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programını izleyen Ali Erbaş, eleştirileri yanıtladı. Erbaş, Okuyan'ın sözünün kendisine ait olmadığını söyleyerek,  "Büyük ihtimalle Fetö olabilir. Mahkeme konuyu takip ediyor. Benim böyle bir ne yazım ne konuşmam var. Böyle bir söz İslam’a aykırı" yanıtı verdi.

"KORKUMUZDAN YENİ ARABA ALAMIYORUZ"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kullandığı arabanın 6 sene önce kendisine verildiğini ifade ederek, "6 sene önce Diyanet’e yeni bir araba verilmişti. Mehmet Görmez hoca Başkan iken. Hocayı çok rahatsız ettikleri için çok üzüldü ve cumhurbaşkanlığına geri gönderdi. Eski arabaya binmeye devam etti. O arabaya şu anda ben biniyorum. 11 yaşında. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuza yeni araba alamıyoruz. Türkiye’de bir Diyanet İşleri Başkanı var. Siz bakanlık yaptınız, kimlerin hangi arabalara bindiğini çok iyi bilirsiniz kıymetli bakanım." dedi.

DİYANETİN BÜTÇESİNE DE DEĞİNDİ

Diyanet'in bütçesinin %96,4’ü personel maaşı olduğunu dile getiren Erbaş, diyanetin bütçesinde aşırı bir değişiklik olmadığını kaydetti. Bütçeyle ilgili MEB üzerinden örnek veren Erbaş, "Örnek: bizim bütçemiz 16 milyar. MEB 189 milyar. Hangisi büyük Sn Bakanım. Konuşurken, yazarken bunları söyleyin diye yazıyorum." ifadelerini kullandı.