İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt: "Derhal istifa etmesi lazım"

İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt: "Derhal istifa etmesi lazım"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili müfettiş incelemesi başlatmasından sonra, yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ( İBB) ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili müfettiş incelemesi başlatmasından sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruşturma açılması gerektiğini belirten İmamoğlu, "' Polis katili, Bylock kullanan kişiler tespit edildi' diyor bakan. Bunu gevrek gevrek basına söylüyor! Madem bunlar tespit edildi sen ne yapıyorsun orada? Ya ben istihbarat teşkilatı mıyım? Niye oturuyorsun. Derhal istifa etmesi lazım." diye konuştu.

"CHP'li belediyeler olarak teftiş edilmekle olarak hiçbir sorunumuz yoktur." diyen İmamoğlu, "İçişleri Bakanlığı'nda oturan zat, 12 Aralık'ta TBMM'de açıklama yaptı. İBB'de 557 terörist olduğunu iddia etti. Her verisi yanlış olan bakana şunu hatırlatmak isterim; tam 2 hafta üstünden geçti. Bu 15 boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı?" diye sordu.

" ERDOĞAN'I GÖREVE DAVET EDİYORUM"

İBB'de işe alımlarda adli sicil kaydı istendiğini ve bu kaydın Adalet Bakanlığı'ndan alındığını ifade eden İmamoğlu, "İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir.Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. ‘Terörist var’ deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum" dedi.

ERDOĞAN'A MEKTUP YANITI

İmamoğlu, Erdoğan’ın "utanmadan bana mektup gönderiyor" sözleri üzerine, "Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup (Öcalan’ın mektubu) utanılacak bir mektuptur." diye konuştu.