'MEB’e bir garip şikayet: “Milli Eğitim’in amacı ortalama TC vatandaşı yetiştirmektir”

'MEB’e bir garip şikayet: “Milli Eğitim’in amacı ortalama TC vatandaşı yetiştirmektir”
Sakarya’da, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen 'Roman kahramanları günü', Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) şikayet edildi. Şikayette yer alan ifade şaşkınlık yarattı.

Sakarya’da bir lisede düzenlenen 'Roman kahramanları günü', Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) şikayet edildi. Şikayette “Milli Eğitim’in amacı ortalama TC vatandaşı yetiştirmektir” ifadelerine yer verildi. 

Hürriyet yazarı İhsan Yılmaz'ın aktardığına göre, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde son dört yıldır '21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü' kutlanıyor. Bu anlamlı kutlama okulun edebiyat öğretmeni, şair Ercan Yılmaz’ın yönlendirmesiyle hayata geçiriliyor. 

ŞİKÂYET EDEN DE VAR

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin '21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü' ne ait video ve fotoğrafları sosyal medyada bir hayli ilgi gördü. Beğenenler çok olmasına karşın eleştirenlerde vardı. Kimisi yapılan etkinliği Milli Eğitim Bakanlığı’na şikâyet edip “Milli Eğitim’in amacı ortalama TC vatandaşı yetiştirmektir” diye buyururken, “Lise öğrencisini romanla yetiştirmek çok saçma bir düşünce” diyenler çıktı. Çok büyük destek de geldi Ercan Yılmaz’a. Edebiyat dünyasından pek çok isim tebrik mesajı yayınladı.