Bakanlık izin verdi, İlyas Salman'ın 6 yıla kadar hapsi istendi

Bakanlık izin verdi, İlyas Salman'ın 6 yıla kadar hapsi istendi
Sosyal medya hesabından Türk milletini alenen aşağılayan ifadeler kullandığı iddia edilen usta oyuncu İlyas Salman (67) hakkında "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

67 yaşındaki oyuncu İlyas Salman hakkında, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Türk devleti ve milletini  'aşağılamaya' yönelik sözler söylediği iddiasıyla, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, ouuncu İlyas Salman'ın sosyal medyadan paylaştığı videoda, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler sarf ettiği ileri sürülerek ihbar edilmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı. İddianamede Salman'ın 25 Ocak 2021'de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu ileri sürüldü.

Suçlamaları kabul etmeyen 67 yaşındaki oyuncu, ifadesinde videoda söylediği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama niyetinin olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını ileri sürdüğü belirtildi. Salman'ın ifadesinde muhalif bir kişi olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini aktararak üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade ettiği hatırlatıldı. İddianamenin değerlendirme kısmında ise söz konusu görüntü içeriğinde yer alan söylemlerin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığı belirtildi. 

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianameyi mahkeme kabul ederken, tutuksuz yargılanacak şüpheli Salman, önümüzdeki Mart ayında Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.