Elon Musk Mars projesini açıkladı: En geç 10 yıl sürer

Elon Musk Mars projesini açıkladı: En geç 10 yıl sürer
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, en geç yıl içinde insanları Mars'a yerleştirebileceğini açıkladı.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, salı günü yayınlanan Lex Fridman'ı podcastinde yaptığı açıklamada, SpaceX'in Starship roketinin insanları en fazla 10 sene içerisinde Mars'a yerleştirebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Zamanlamayla alakalı olarak "En iyi 5, en kötü 10 sene" diyen Musk, seyahatin zamanlamasını belirleyen faktörün yolculuk için lazım olan 'aracın mühendisliğini yapmak' olduğunu kaydetti.

Business Insider'ın aktardığına göre Musk, geride bıraktığımız sene Ars Technica'ya yaptığı açıklamada, Mars vizyonunun 'yiyecek yetiştirmek amacıyla yeraltında ya da kapalı ortamlarda Güneş enerjisiyle çalışan hidroponik çiftliklerle donatılmış ve kendi kendini idame ettiren bir koloni kurmak olduğunu' ifade etmişti.

Musk, Fridman'a yaptığı açıklamada ise SpaceX'in Starship roketinin prototiplerini test edilmeye başladığını, fakat şirketin halen roketin tasarımında ince ayar yapmaya ve Mars'a yapılacak bir yolculuğun hesaplanan fiyatını düşürmeye uğraştığını belirtti:

"Kendi kendini idame ettiren bir şehir kurmak ve daha fazlası için belirleyeceğimiz Mars yüzeyinin ton başına belirli bir maliyeti var, bunu göze alamayız. Şu anda 1 trilyon dolara Mars'a uçamazsınız. Hiçbir miktarda para sizi Mars'a götüremez. Bunu, gerçekten mümkün olan bir şeye dönüştürmemiz gerekiyor."